U21: Teljes az Eb-mezőny, sorsolás december 10-én
U21 férfi   |   Csapat   |   2020. november. 18., 20:17
U21: Teljes az Eb-mezőny, sorsolás december 10-én

Március 21-én kezdődik a magyar-szlovén társrendezésű U21-es Európa-bajnokság, amelynek mezőnye teljessé vált mostanra.

A magyar és a szlovén válogatott a rendező jogán vehet részt minden idők első 16 csapatos U21-es Európa-bajnokságán, amelyet formabontó módon két részletben rendeznek meg: a csoportmérkőzéseket március 24. és március 31. között játsszák le, majd a továbbjutó csapatok május végén visszatérnek Magyarországra és Szlovéniába, és a negyeddöntőktől folytatják a viadalt, melynek fináléját június 6-án rendezik Ljubljanában.

Értékes győzelemmel zárta az évet az U21-es válogatott

Értékes győzelemmel zárta az évet az U21-es válogatott

A magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság előtt álló magyar korosztályos válogatott megnyerte utolsó nemzetközi felkészülési meccsét a torna előtt.

Tovább

A 16-os mezőny további 14 csapata az Európa-bajnoki selejtező sorozat november 18-i végeztével vált véglegessé, Olaszország, Franciaország, Svájc, Anglia, Csehország, Horvátország, Oroszország, Spanyolország, Hollandia, Portugália, Dánia, Románia, Izland és Németország lesz résztvevője a tornának, melynek sorsolását december 10-én tartják meg Nyonban. A magyar válogatott az A csoportba, a szlovénok a B csoportba kaptak besorolást, a többi válogatottat UEFA-együtthatójuk alapján emelik ki, és sorsolják a négy csoport egyikébe. A csoportokból az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe.


Címkék:

Kapcsolódó hírek