U21: Három újonccal készülünk a spanyolok és a skótok ellen
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. november. 09., 09:10
U21: Három újonccal készülünk a spanyolok és a skótok ellen

Gera Zoltán szövetségi edző kijelölte az U21-es válogatott novemberi keretét. A mieink jövő pénteken a spanyolokkal játszanak idegenben, négy nappal később pedig a skótokat fogadják.

Az U21-es válogatott szeptemberben mind a hat pontot megszerezte, októberben viszont pont nélkül maradt az Eb-selejtezőin. November 17-én a sorozat talán legnehezebb mérkőzése vár a mieinkre: az eddig hibátlan, 11-0-s gólkülönbséggel a csoport élén álló spanyolok vendégei leszünk Huelvában, majd négy nappal később hazai pályán, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lép pályára a csapat Skócia ellen.

Gera Zoltán korábbi kulcsemberei közül többen ismét a felnőtt válogatottba kaptak meghívót, ráadásul sérülések is történtek az utóbbi időszakban, ezért visszatérők és új futballisták is lehetőséget kapnak a bizonyításra. Meghívót kapott két 2004-es születésű játékos, a Puskás Akadémiában remek formát mutató Gruber Zsombor, valamint a spanyol Girona kötelékébe tartozó Yaakobishvili Antal, illetve a Manchester City 2005-ös születésű középpályása, Okeke Michael.

– Úgy éreztem, szükség van a frissítésre a csapatban, ezért néhány visszatérő mellett pár fiatalabb labdarúgó is bekerült a mostani keretbe – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán. – Abból a szempontból nem történt pozitív változás az előző összetartáshoz képest, hogy továbbra sem játszanak többet a korosztály játékosai az élvonalban, ezért is erősítettünk egy-két poszton új labdarúgókkal. Ami az újoncokat illeti, Gruber kiválóan játszik a klubjában, jó formában van, kíváncsi vagyok rá, hogy milyen teljesítményre képes nemzetközi szinten. Okekét már ismerem az U19-es válogatottból, személyes tapasztalatom is van vele kapcsolatban, remek képességű labdarúgó. Yaakobishvili a spanyol bajnokságban, egy kiváló csapatban edződik, és bár egyelőre korosztályos szinten futballozik, rendszeresen az első csapattal edz. A sorozat talán legnehezebb mérkőzése vár ránk, a spanyolok külön szintet képviselnek a csoportban, esetükben nem az a kérdés, hogy kijutnak-e az Európa-bajnokságra, hanem az, hogy megnyerik-e majd az Eb-t. A mi játékosaink számára a spanyolországi mérkőzés jó lehetőség arra, hogy a világ egyik legjobb korosztályos válogatottja ellen mutassák meg magukat, szeretnénk minél jobban megnehezíteni ellenfelünk dolgát. A második mérkőzést a skótok ellen játsszuk, nagyon fontos összecsapás vár ránk, mindenképpen szeretnénk visszavágni az októberi, idegenbeli vereségért.

A válogatott kerete:

Kapusok:
 
Dúzs Gellért (Budapest Honvéd)
Hegyi Krisztián (Stevenage FC)
Tóth Balázs (Kazincbarcika)
 
Védők:

Csinger Márk (DAC)
Fehér Csanád (Újpest FC)
Iyinbor Patrick (KTE)
Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Yaakobashvili Antal (Girona) 

Középpályások:
 
Baráth Péter (Ferencváros)
Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)
Bényei Ágoston (DVTK)
Eördögh András (Budapest Honvéd)
Katona Bálint (Ferencváros)
Kállai Kevin (Mezőkövesd)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Kovács Barnabás (ZTE FC)
Okeke Michael (Manchester City)
Vitális Milán (DAC)
 
Támadók:
 
Gruber Zsombor (Puskás Akadémia)
Kocsis Dominik (Budapest Honvéd)
Lisztes Krisztián (Ferencváros)
Tóth Milán (Vasas)
Vancsa Zalán (Lommel)

Címkék:

Kapcsolódó hírek