U21: Dárdai Palkó távozott, Bukta Csaba érkezik
U21 férfi   |   Csapat   |   2021. március. 19., 21:02
U21: Dárdai Palkó távozott, Bukta Csaba érkezik

A hazai társrendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar U21-es válogatott szövetségi edzője elmondta: hatalmas bizonyítási vágyat érez a kerettagokban.

Jó hírrel kezdődött, de rossz hírrel folytatódott a jövő szerdán kezdődő Európa-bajnokságra hangolódó magyar U21-es válogatott péntek délelőtti edzése Telkiben. Jó hír volt, hogy az öt budafoki labdarúgó (Bese Balázs, Csonka András, Huszti András, Skribek Alen és Zsóri Dániel) csatlakozott a többiekhez, és mellettük elkezdte az edzéseket Dárdai Palkó is, aki az elmúlt napokban egy lágyéksérülés miatt nem tudott a válogatottal gyakorolni, az egészségügyi stáb kezelése alatt állt. Az edzés feléhez közeledve jött a rossz hír: Dárdai egy lövést követően jelezte, hogy visszatértek a fájdalmai, ezért nem tudja folytatni a gyakorlást. Az orvosi stáb úgy döntött, hogy nem érdemes kockáztatni egy súlyosabb sérülést, ezért a fehérvári támadó elhagyta az edzőtábort, a csapat nélküle kezdi meg az Európa-bajnokságot.

A koronavírus is alakította az U21-es Eb-keretünket

A koronavírus is alakította az U21-es Eb-keretünket

Gera Zoltán szövetségi edző kijelölte a március 24-én kezdődő magyar-szlovén társrendezésű U21-es Európa-bajnokság keretét. Koronavírus-megbetegedések miatt három játékos az utolsó pillanatban dőlt ki a sorból.

Tovább

Dárdai a hetedik futballista, akire nem számíthat Gera Zoltán az Eb-n, korábban Szánthó Regő, Gergényi Bence, Schön Szabolcs, Nagy Zsombor, Szilágyi Zoltán és Demjén Patrik játékáról kellett lemondani. A szövetségi edző úgy döntött, hogy új játékost hív meg a keretbe, és az Ausztriában légióskodó Bukta Csabára esett a választása, aki hétfőn csatlakozik a többiekhez. Az MTK játékosai hétvégén érkeznek meg Telkibe, míg a Heraclesben futballozó Szőke Adrián a vasárnapi bajnokiját követően utazik haza Hollandiából, és Buktához hasonlóan hétfőn kapcsolódik be a közös munkába.

Délután Gera Zoltán a telki edzőközpont centerpályáján tartott sajtótájékoztatót, amelyen elmondta: a stáb maximálisan megbízik azokban a futballistákban, akikkel nekivág az Európa-bajnokságnak.

– Az újabb kieső játékosok miatt tovább fiatalodott az amúgy is nagyon fiatal csapatunk, de maximálisan megbízunk minden kerettagban. Rengeteg potenciál van a velünk készülő futballistákban, legtöbbjük most is, és még évekig fontos tagja lehet az U21-es válogatottnak – mondta Gera Zoltán a sajtótájékoztatón. – Jó a hangulat az edzőtáborban, a játékosok fel vannak dobva, hatalmas bizonyítási vágy van bennük, és nagyon várják az Európa-bajnokságot. Ne felejtsük el, hogy az U21-es válogatott a felnőtt nemzeti csapat előszobája, a jó teljesítményekre biztosan felfigyel a szövetségi kapitány is. Erős csapatok ellen játszunk, a németek és a hollandok is topbajnokságokban szerepelnek, de igyekeztünk megtalálni a gyengébb pontjaikat, bízom benne, hogy kihasználjuk ezeket az Európa-bajnokságon. A többi stábtaggal együtt megpróbálunk a saját játékos-pályafutásunk során szerzett tapasztalatainkkal segíteni a kerettagoknak, már csak azért is, mert mindannyiunk pályafutása során előfordult jó néhányszor, hogy sikerrel jártunk esélyesebb csapatok ellen.

Bolla Bendegúz, a MOL Fehérvár FC védője a sajtótájékoztatón elmondta: a nehézségek ellenére is bizakodó a csapat, és mindenki arra készül, hogy a magyar válogatott meglepetést okozzon a tornán.

– Vannak hiányzó kulcsjátékosaik, de akik a helyükre érkezetek, mindent meg fognak tenni, hogy sikeresek legyünk. A németek és a hollandok az európai elitbe tartoznak, de csapatként együttműködve felvehetjük velük a versenyt az Eb-n – fogalmazott Bolla.

A magyar válogatott március 24-én a németek ellen kezdi meg szereplését az Eb-n Székesfehérváron, majd 27-én a románokat fogadja a Bozsik Arénában, 30-én pedig a hollandok ellen lép pályára Székesfehérváron.

U21-es Eb: Románia, Hollandia és Németország a három csoportellenfél

U21-es Eb: Románia, Hollandia és Németország a három csoportellenfél

Megtartották a jövő évi, magyar-szlovén U21-es Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását.

Tovább

A magyar válogatott Eb-kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (ZTE)*
Bese Balázs (Budafok)
Kovács Péter (Budaörs)

Védők:

Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)
Huszti András (Budafoki MTE)
Balogh Botond (Parma)
Varju Benedek (MTK Budapest)
Mocsi Attila (Haladás)
Tamás Olivér (Paksi FC)
Deutsch László (Puskás Akadémia)

Középpályások:

Csonka András (Budafoki MTE)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)
Hinora Kristóf (Vasas)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók:

Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Dárdai Pál (MOL Fehérvár FC)*
Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Skribek Alen (Budafok)
Szőke Adrián (Heracles)
Bárány Donát (DVSC)
Zsóri Dániel (Budafoki MTE)

(A csillaggal jelölt játékosok már elhagyták a tábort, helyükre a biztonsági tartalékok közül jelöl majd új labdarúgót a szakmai stáb az első csoportmérkőzés előtt).


Címkék:

Kapcsolódó hírek