Szoros vereség Spanyolország ellen
U21 férfi   |   Csapat   |   2024. szeptember. 10., 19:51
Szoros vereség Spanyolország ellen

U21-es válogatottunk méltó ellenfele volt Spanyolországnak a Széktói Stadionban, de végül 1-0-ra alulmaradt az Eb-selejtező csoport favoritja ellen.

U21-es válogatottunk az Eb-selejtező sorozat hajrájához ért, nyolcadik mérkőzésén a csoportot veretlenül vezető spanyol válogatottat fogadta a kecskeméti Széktói Stadionban. A két csapat tavaly ősszel Huelvában találkozott egymással, akkor a spanyolok 2-0-s győzelmet arattak. Ellenfelünk múlt héten Skóciában lépett pályára Eb-selejtezőn, és 2-1-re nyert, míg a mieink felkészülési mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedtek a szlovákoktól.

A múlt szombati mérkőzéshez képest Szélesi Zoltán szövetségi edző három helyen változtatott a kezdőben, Yaakobishvili Antal, Vancsa Zalán és Eördögh András került a csapatba.

A spanyolok labdabirtoklásra épülő játéka mellett a mieink taktikája a masszív, szervezett védekezésen alapult, amely során a labdaszerzéseket követő ellentámadások és a pontrúgások kínálhattak komolyabb lehetőségeket a támadóink számára. El kellett telnie néhány percnek, mire a spanyolok labdabirtoklási fölényt alakítottak ki, ezt követően viszont valóban a magyar tizenhatos környékén zajlott a játék. A 7. percben Diego Lopez 7 méterről, a balösszekötő helyéről lőtt kapura, Hegyi nagy védéssel tolta szögletre a labdát. A folytatásban is sokat kellett blokkolni, szögletre menteni a spanyol támadások végén, de nem adtuk fel a támadások lehetőségét sem, egy-egy ellentámadásra is futotta az erőnkből.

A 20. percben vezetést szereztek a spanyolok, egy bal oldali szöglet után Hegyi középre öklözte ki a labdát, Navarro begyűjtötte a labdát, majd 20 méterről laposan a kapu közepébe lőtt (0-1).

A gól után valamelyest csökkent a nyomás a kapunkon, de a spanyolok hatalmas labdabirtoklási fölénye továbbra is megmaradt, az eredmény viszont nem változott a szünetig.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött, a spanyolok birtokolták a labdát, a mieink pedig nagy erőkkel és nagy elszántsággal védekeztek. Hegyi Krisztiánnak akadt néhány dolga, de összességében szervezett, kompakt volt a csapatunk, a spanyolok nem jutottak el ziccerekig. A 66. percben Szélesi Zoltán frissített a támadósoron, Dénes Csanád és Kerezsi Zalán érkezett Vancsa Zalán és Gruber Zsombor helyére. A 70. percben Okeke Michael is pályára lépett, ő Vitálist váltotta.

A hajrához közeledve nagyobb kockázatot vállaltunk, többször próbáltuk a stabil védekezést feladva veszélyeztetni a spanyolok kapuját, és az utolsó percekben sikerült is zavarba hozni a vendégek védelmét. A hosszabbításban a spanyolok beszorultak a kapujuk elé, de sikerült kihúzniuk a hátralévő időszakot, és megnyerték a találkozót.

– Az eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett, de minden más tekintetben megvalósítottuk a tervünket, sikerült megnehezítenünk a spanyolok dolgát, és kis szerencsével a pontszerzés is meglehetett volna a hajrában. Büszke vagyok a játékosaimra, megvalósították azt a szervezett, lelkes védekezést, amit kértem tőlük, végig kisegítették egymást a pályán, és végig nagy odaadással futballoztak. Ebből a mérkőzésből sok mindent magunkkal vihetünk az októberi selejtezőkre – mondta a mérkőzés után Szélesi Zoltán szövetségi edző.

Magyarország-Spanyolország 0-1 (0-1)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabó Alex, Yaakobishvili Antal, Baráth Péter - Eördögh András (Lisztes Krisztián, 90.), Vitális Milán (Okeke Michael, 70.), Kosznovszky Márk, Benczenleitner Barna - Komáromi György, Gruber Zsombor (Dénes Csanád, 66.), Vancsa Zalán (Kerezsi Zalán, 66.)
Spanyolország: Iturbe - Juanlu (Francés, 83''), Cubarsí, Huijsen Carreras, Nico González (Javi Guerra, 59'), Turrientes, Diego López, Pablo Torre (Gabri Veiga, 73'), Navarro (Moro, 83') y Omorodion (Mateo Jseph, 59').
Gólszerző: Navarro 20.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Győzelem Montenegró ellen, másodikként zártunk a Vilotic-tornán
Győzelem Montenegró ellen, másodikként zártunk a Vilotic-tornán

Férfi U19-es válogatottunk Szabó Szilárd találatával 1-0-ra legyőzte Montenegró korosztályos csapatát Topolyán, a Vilotic-emléktorna utolsó ...

Egygólos vereséget szenvedtünk a szlovákoktól
Meccsbeszámoló
Szoros vereség Spanyolország ellen

Férfi U19-es válogatottunk Szabó Szilárd találatával 1-0-ra legyőzte Montenegró korosztályos csapatát Topolyán, a Vilotic-emléktorna utolsó ...