Szélesi Zoltán veszi át az U21-es válogatott irányítását
U21 férfi   |   Csapat   |   2024. március. 01., 18:31
Szélesi Zoltán veszi át az U21-es válogatott irányítását

Gera Zoltán távozása után Szélesi Zoltán feladata lesz az U21-es válogatott felkészítése.

Szélesi Zoltánt a következő U21-es Európa-bajnoki selejtező sorozat végéig nevezte ki a válogatott élére a szövetség. A 42 éves szakember ebben az idényben az U18-as együttes szövetségi edzőjeként dolgozott a szövetségnél, korábban Robert Kilin, majd Gera Zoltán mellett másodedzőként már tevékenykedett az U21-es válogatott mellett. Az U18-as válogatottnál a hétvégén kezdődő összetartást követően átadja a helyét, pótlását várhatóan házon belül oldja meg a szövetség.

Szélesi Zoltán játékos-pályafutása során 28 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, a DVSC-vel és az Újpest FC-vel egyaránt nyert bajnoki címet, illetve mindkét csapattal elhódította a Magyar Kupát is. Játszott Németországban, Franciaországban, Görögországban és Hollandiában is, 2015-ben a Puskás Akadémiából vonult vissza.

Szakvezetőként több korosztályos válogatottat irányított már, de Bernd Storck szövetségi kapitányi időszakában a felnőtt válogatott stábjában is helyet kapott, majd két mérkőzésen megbízott szövetségi kapitányként ült az A-válogatott kispadján.

– Nagy örömmel vállalom a feladatot, nem újdonság számomra, hogy a legtehetségesebb fiatalokkal dolgozzak – mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán. – Tudom, hogy ez kettős felelősség, hiszen a személyes fejlődésük és a felnőtt válogatotthoz vezető útjuk egyengetése mellett a korosztály eredményességét is javítani kell. Mindenki számára motiváló a Marco Rossi csapatának fejlődése és eredményessége, mi ezt a folyamatot szeretnénk támogatni és követni. Természetesen a hatékony munkához elengedhetetlen a klubok partnersége is. Bízom benne, hogy a korosztály legtehetségesebb játékosai a következő időszakban minél nagyobb számban megkapják a lehetőséget a klubcsapataikban, és a lehető legtöbb játékpercet tudják kiharcolni maguknak csapatukban.

Az U21-es válogatottnak a következő hat hónapban csak egy összetartása lesz: március 21-én a moldávokat fogadja felkészülési mérkőzésen, öt nappal később pedig Kazahsztánban játszik Európa-bajnoki selejtezőt. Ősszel további három Eb-selejtező vár a csapatra.


Címkék:

Kapcsolódó hírek