Sok magyar helyzet és egy Hegyi-bravúr után döntetlen a skótok ellen
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. november. 21., 22:56
Sok magyar helyzet és egy Hegyi-bravúr után döntetlen a skótok ellen

U21-es válogatottunk végig jobban játszott, és sok helyzetet kialakított a skótok ellen az Új Hidegkuti-stadionban rendezett Eb-selejtezőn, de a hajrában Hegyi Krisztiánnak büntetőt kellett hárítania ahhoz, hogy meglegyen az egyik pont.

U21-es válogatottunk a spanyoloktól elszenvedett 2-0-s vereség után, idei utolsó Eb-selejtezőjén a skótok ellen lépett pályára az Új Hidegkuti-stadionban. A mérkőzés tétje az volt, hogy a mieink versenyben maradnak-e a 2024-es évre a csoport első két helyéért vívott harcban, s miután a skótoktól idegenben, a belgáktól hazai pályán vereséget szenvedett a csapat, ehhez most győznie kellett Skócia ellen.

Gera Zoltán öt helyen változtatott a múlt heti, spanyolországi kezdőcsapathoz képest, bekerült az együttesbe az elmúlt hetet az A-válogatottnál töltő Horváth Krisztofer és Kata Mihály, valamint Vitális Milán, Kosznovszky Márk és Eördögh András is.

A skótok a spanyoloktól elszenvedett 1-0-s vereség után háromszor győztek, a mieink mellett Máltát hazai pályán, valamint Belgiumot idegenben verték.

Rosszul kezdődött a mérkőzés, még fél perc sem telt el, amikor Csinger Márk combja meghúzódott, és azonnal jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot, 4. percben a válogatott egyik újonca, Yaakobishvili Antal állt be a helyére. Az első félórában a magyar válogatott dominált, többet birtokoltuk a labdát, és jó pár ígéretes akciót is vezettünk, Horváth Krisztofer nagy kedvvel futballozott, többször is jól játszotta meg a társakat.

A skótok fegyelmezetten védekeztek, és egy-egy gyors kontrájukra is figyelni kellett, de Hegyi Krisztiánt nem tesztelték a kapunkban.

A 28. percben Horváth Krisztofer távoli bombáját csak kiütni tudta a skót kapus, Vitális eszmélt leggyorsabban, de 7 méterről a kapusba lőtte a labdát, majd az újabb kipattanót sem tudta a hálóba helyezni. A szöglet után Kata kanalazta közelről kapura a labdát, de Slicker, a skótok kapusa ezúttal is védett.
A 39. percben Vitális forgatta be a védőjét az ötösön, tiszta ziccerben lőhetett volna, de a védője lerántotta, a játékvezető viszont nem ítélt büntetőt.

A félidő hajrájában is volt még egy helyzetünk, Vancsa Zalán lövése azonban nem volt pontos. A skótok is jegyeztek egy nagy helyzetet egy labdaszerzést követő kontra végén, de Doak nem tudta jól helyezni a labdát Baráth szorításában, így Hegyi könnyedén védett.

A szünetben Gera Zoltán cserélt, Vancsa Zalán helyére Gruber Zsombor állt be.

A második félidő eleje kiegyenlített játékot hozott, a skótok feljebb tolták a védekezésüket, és egy fokkal támadóbb szellemben kezdtek futballozni. Ettől függetlenül továbbra is a mieink birtokolták többet a labdát, de távolabb játszottunk a kaputól, mint az első félidőben, ezért kevesebb lehetőség alakult ki a  támadóink előtt.

Továbbra is mi irányítottuk a játékot, és benne volt a mérkőzésben, hogy sikerül megszerezni a vezetést. A hajrára Gera Zoltán a pályára küldte Lisztes Krisztiánt, Kovács Mátyást és Bényei Ágostont is, de ahelyett, hogy sikerült volna megszerezni a vezetést, az utolsó percekben a skótok jutottak tizenegyeshez. A büntetőt Ben Doak végezte el, de jobbra tartó lövését Hegyi Krisztián vetődve szögletre ütötte. Az utolsó pillanatokban még volt egy-két kisebb lehetőségünk, de a gólszerzés nem jött össze, 0-0-s döntetlennel zárult a találkozó.

– Igazságtalan lett volna, ha a skótok a végén értékesítik a büntetőt, és elveszítjük a mérkőzést, de a döntetlennel sem lehetünk elégedettek, mert ebben a meccsben több volt ennél – mondta a mérkőzés után Gera Zoltán. – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, sok helyzetünk volt, úgy érzem, azon múlt a győzelmünk, hogy ezeket a lehetőségeket nem tudtuk értékesíteni. A második félidőben a skótok feljebb jöttek, ekkor már kevesebb helyzetünk volt, de kézben tartottuk a mérkőzést, és a játék képe alapján megérdemeltük volna a győzelmet. Folytatjuk a munkát, a célunk, hogy tovább fejlődjünk, és amellett, hogy az alacsonyabban rangsorolt együtteseket legyőzzük a sorozatból hátralévő selejtezőkön, szeretnénk meglepetést okozni a nálunk erősebb riválisokkal szemben.

Magyarország-Skócia 0-0
Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabó Alex, Baráth Péter, Csinger Márk (Yaakobishvili Antal, 4.) - Eördögh András (Kovács Mátyás, 74.), Kata Mihály, Vitális Milán, Kosznovszky Márk (Bényei Ágoston, 80.), Benczenleitner Barna - Vancsa Zalán (Gruber Zsombor, 46.), Horváth Krisztofer (Lisztes Krisztián, 80.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek