Skócia és Belgium ellen készül az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. október. 04., 19:31
Skócia és Belgium ellen készül az U21-es válogatott

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott két győzelemmel indította az Eb-selejtező sorozatot, októberben előbb Skóciába utazik a csapat, majd a Szusza Ferenc Stadionban fogadja a belgákat.

U21-es válogatottunk rajtja jól sikerült a 2025-os Európa-bajnokság selejtezőjében: a kazahokat itthon 2-0-ra, a máltaiakat idegenben 3-0-ra győzte le az első fordulókban. A sorozat neheze azonban csak most jön, a következő négy mérkőzésen ugyanis nálunk magasabban rangsorolt válogatottakkal találkozunk.
 
Október 13-án Skóciában, a Motherwell stadionjában lép pályára a csapat a házigazdák ellen, négy nappal később pedig Újpesten a csoport egyik favoritját, a belgákat fogadjuk. Gera Zoltán szövetségi edző alig változtatott a szeptemberi keretén, a korosztályból négy játékos (Balogh Botond, Horváth Krisztofer, Kata Mihály és Kerkez Milos) ezúttal is az A-válogatottban szerepel, Horváth Artúr és Eördögh András pedig sérülés miatt nem játszhat a soros mérkőzéseken. A szeptemberi együtteshez képest egyetlen új játékos került az együttesbe: az MTK-s Kosznovszky Márk sérülése után ismét meghívót kapott a csapatba.
 
Egy új arc feltűnik majd a szakmai stábban is, hiszen mostantól másodedzőként Bekő Balázs mellett Csizmadia Csaba is segíti a vezetőedző, Gera Zoltán munkáját.
 
Első ellenfelünk, a skót válogatott keretének gerincét az angol és a skót bajnokságban pallérozódó játékosok alkotják, a Liverpool, a Manchester City vagy a Newcastle is ad futballistát a válogatottjukba. A brit csapat eddig egy mérkőzést játszott a sorozatban, a spanyolok otthonában egészen a hajráig döntetlenre állt, végül 1-0-s vereséggel hagyta el a pályát. 
 
– Számunkra minden mérkőzés egyformán fontos, ezért ugyanolyan hozzáállással készülünk a skótok és a belgák ellen, mint ahogyan tettük Málta és Kazahsztán ellen, az a célunk, hogy eredményesen zárjuk a két találkozót. Természetesen számítunk rá, hogy jóval nehezebb dolgunk lesz, mint szeptemberben volt, hiszen tudjuk, hogy a skót és a belga válogatott is remek csapatot alkot, a keretüket nagyszerű, nemzetközileg magasan jegyzett játékosok alkotják. A mi keretünk lényegében változatlan a szeptemberi mérkőzésekhez képest, vannak ugyan hiányzóink, de a meghívott játékosok egytől egyig bizonyították már, hogy számíthatunk rájuk – mondta a kerethirdetés után az mlsz.hu-nak Gera Zoltán.
 
A válogatott programja:
 
Október 13.
Skócia-Magyarország 20.00 (Motherwell)
 
Október 17.
Magyarország-Belgium 17.45 (Szusza Ferenc Stadion)
 
A magyar válogatott kerete:
 
Kapusok:
 
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)
Hegyi Krisztián (Stevenage FC)
Tóth Balázs (Kazincbarcika)
 
Védők:
 
Csinger Márk (DAC)
Debreceni Ákos (Siófok)
Fehér Csanád (Újpest FC)
Iyinbor Patrik (Kecskemét)
Szabó Alex (Bp. Honvéd)
 
Középpályások:
 
Baranyai Nimród (DVSC)
Baráth Péter (FTC)
Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)
Bényei Ágoston (DVTK)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Kovács Barnabás (ZTE)
Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Vitális Milán (DAC)
 
Támadók:
 
Katona Bálint (FTC)
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd)
Lisztes Krisztián (FTC)
Németh András (Hamburg)
Vancsa Zalán (Lommel)

Címkék:

Kapcsolódó hírek