Revánsra készül a skótok ellen az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. november. 20., 19:33
Revánsra készül a skótok ellen az U21-es válogatott

Gera Zoltán együttese utolsó idei mérkőzésére készül: kedden 20 órakor a skótokat fogadja Eb-selejtezőn az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az U21-es válogatott az idei utolsó mérkőzésére készül, a skótok elleni mérkőzés tétje, hogy versenyben marad-e a csapat a második helyért a sorozat tavaszi folytatása előtt. A skótok remek rajtot vettek, mert bár a spanyoloktól idegenben 1-0-ra kikaptak, ezt követően három győzelem következett, múlt héten ráadásul a belgák otthonában nyertek 2-0-ra. A három győzelmük közé tartozik az ellenünk aratott 3-1-es októberi sikerük is, amelyért most szeretne revánsot venni Gera Zoltán együttese.

A mieink keretében volt néhány változás a múlt heti, spanyolországi vesztes selejtezőhöz képest: Kata Mihály és Horváth Krisztofer az A-válogatottól érkezett Gera Zoltán csapatába, Komáromi György viszont megsérült, és elhagyta az edzőtábort.

A mérkőzés előtt Baráth Péter, a mieink csapatkapitánya elmondta: mindenki szeretné bizonyítani, hogy a Skóciában mutatott játék nem az együttes valódi tudását mutatja, ezért a játékosok extra motivációval lépnek pályára kedden.

– Skóciában borzasztóan kezdtünk, és ez rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. Azon a mérkőzésen megtapasztalhattuk, hogy milyen játékstílust és játékerőt képvisel az ellenfelünk, úgy gondolom, ha kedden a valós tudásunknak megfelelően játszunk, akkor megnyerhetjük a mérkőzést. Alaposan felkészültünk az ellenfélből, bízom benne, hogy sikerül győzelemmel zárnunk az évet – mondta a Ferencváros középpályása, aki a spanyolországi mérkőzésen belső védőként kapott szerepet.



Gera Zoltán szövetségi edző szerint sokat érnek a skóciai tapasztalatok, amelyek felhasználásával a válogatott a győzelem reményében lép pályára kedden este.

– Bizakodó a hangulat az edzőtáborban, mostanra lezártuk a spanyolok elleni mérkőzést, az elmúlt napokban már a teljes fókusz a skótokon volt – fogalmazott Gera Zoltán. – Ellenfelünk meglehetősen direkt futballt játszik, próbálják hosszú labdákkal nyújtani az ellenfelet. Sok beadásra kell felkészülnünk ellenük, fontos, hogy lezárjuk a területeket, és ne hagyjuk, hogy a saját játékukat játszhassák. A skótoknak nem könnyű gólt lőni, szervezetten védekeznek, nem véletlenül kaptak nagyon kevés gólt az eddigi meccseken, emellett jól kontrázik, és van néhány rendkívül veszélyes játékosuk, nagyon nehéz dolgunk lesz holnap. Ezzel együtt a győzelem a cél, az első mérkőzés tapasztalatait felhasználva megpróbáljuk begyűjteni a három pontot.

A keddi mérkőzés 20 órakor kezdődik, jegyek 1500 forintos egységáron kaphatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek