Presztízsmérkőzésre készül az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Csapat   |   2021. március. 26., 19:01
Presztízsmérkőzésre készül az U21-es válogatott

Románia ellen lép szombaton pályára a magyar U21-es válogatott. Gera Zoltán a találkozó előtt arról beszélt, a felkészülés és a regeneráció szempontjából is fontos napok állnak az együttese mögött. A szövetségi edző a németek elleni vereség tanulságai is kitért a sajtótájékoztatón.

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott szombaton 18.00-kor a Románia ellen folytatja a hazai társrendezésű Európa-bajnokságot. A mérkőzést megelőző napon a szövetségi edző a Bozsik Arénában tartotta meg a csapat hivatalos edzését, ezt megelőzően pedig sajtótájékoztató keretében válaszolt az újságírók kérdéseire.

– A románok Hollandia elleni találkozója megerősített minket abban, hogy jól felkészülte az Eb-re. Nagyon kompakt csapatról beszélünk, jól védekeznek, és erősek az átmenetekben, de igyekszünk majd kihasználni a gyengeségeiket – fogalmazott a szövetségi edző.

Gera Zoltán: Nem tudok szemrehányást tenni a játékosoknak

Gera Zoltán: Nem tudok szemrehányást tenni a játékosoknak

A játékosok és Gera Zoltán is kiemelte az Eb-csoportkörben, a németektől elszenvedett 3-0-s vereséget követően, hogy a csapatból rengeteg energiát kivett a védekezés. „Nem tudtuk eltüntetni a különbséget, de ebből tanulunk” - fogalmazott a szövetségi edző.

Tovább

A németek ellen a magyar csapat megtapasztalhatta, milyen egy gyors tempójú válogatott ellen szerepelni, Gera Zoltán ezzel kapcsolatban elmondta: tudják, mikben hibáztak, ezeket átbeszélték, leszűrték a tanulságokat, például, hogy a megszerzett labdákat jobban meg kell becsülni, bátrabban kell futballozni. 

Sokat kivett a csapatból a szerdai mérkőzés, hiszen nagyon sokat kellett dolgozni, nagyon fontos a frissítés, ezért lesznek változások az összeállításban is. A románok ellen is hasonló iramú találkozóra számítok, intenzíven játszanak ők is, hiszen ez már a nemzetközi topszint. Nekünk fel kell zárkóznunk a tempóhoz, amit az ellenfél fog diktálni, de bízom benne, hogy sikerülni fog. Többet kell birtokolnunk a labdát és kezdeményezőbbnek kell lennünk, mint az első mérkőzésen – tette hozzá Gera Zoltán.

aassvv

Balogh Botond, a csapat 18 éves védője kiemelte, nehéz mérkőzésre számít Románia ellen, kulcsfontosságú lehet, hogy fegyelmezetten futballozzon a csapat.

– Természetesen volt egy kis csalódottság a németek elleni mérkőzés után. Látszott, hogy elfogyott az erőnk a nálunk sokkal erősebb bajnokságokban szereplő játékosok ellen, de úgy látom a csapaton, hogy tudjuk kezelni ezt az eredményt. Voltak azért pozitívumok is, amikor fel tudtunk érni a kapujuk elé, ezt kell erőltetnünk a második meccsen. Szerintem sokkal több akciót fogunk tudni vezetni a román válogatott ellen, meglesznek a lehetőségeink a gólszerzésre. Egy ilyen találkozó előtt, mint a holnapi, senkit nem kell motiválni, igazi presztízsmeccs vár ránk. Bár sokkal jobb lenne telt ház előtt játszani, érezzük, hogy sokan szurkolnak nekünk.

A magyar válogatott szombaton 18.00 órakor a Bozsik Arénában lép pályára a románok ellen, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar válogatott Eb-kerete:

Kapusok:

Bese Balázs (Budafoki MTE)
Kovács Péter (Budaörs)
Auerbach Martin (Puskás Akadémia)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)
Deutsch László (Puskás Akadémia)
Huszti András (Budafoki MTE)
Mocsi Attila (Haladás)
Tamás Olivér (Paksi FC)
Varju Benedek (MTK Budapest)

Középpályások:

Csonka András (Budafoki MTE)
Hinora Kristóf (Vasas)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Palincsár Martin (MTK Budapest)
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)

Támadók:

Bárány Donát (DVSC)
Bíró Bence (MTK Budapest)
Bukta Csaba (Rheindorf Altach)
Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Skribek Alen (Budafoki MTE)
Szőke Adrián (Heracles)


Címkék:

Kapcsolódó hírek