Összeszokott, erős szlovák csapat vár a mieinkre
U21 férfi   |   Csapat   |   2024. szeptember. 04., 18:24
Összeszokott, erős szlovák csapat vár a mieinkre

Férfi U21-es válogatott csütörtök délután a jövő évi korosztályos Európa-bajnokság házigazdájával játszik az Új Hidegkuti-stadionban. A keretben voltak változások a felkészülés első napjaiban, új játékosok is érkeztek a csapatba.

U21-es válogatottunk vasárnap kezdte meg a közös munkát a szlovákok elleni csütörtöki felkészülési mérkőzésre (Új Hidegkuti-stadion, 17.45), valamint a szeptember 10-i, spanyolok elleni Európa-bajnoki selejtezőre (Kecskemét, Széktói Stadion, 17.45). Az első napokban több változás is történt a válogatottnál, az eredeti keretből Csinger Márk, Redzic Damir, Vajda Botond és Katona Bálint sem állhat Szélesi Zoltán rendelkezésére, Iyinbor Patrick azonban felépült korábbi kisebb sérüléséből, mellette az újpesti Geiger Bálint is csatlakozott az együtteshez.
 
– Hosszú idő, fél év telt el a márciusi mérkőzéseink óta, természetes, hogy voltak változások a keretben. Sokak helyzete megváltozott azóta, vannak, akik felkerültek az A-válogatotthoz, változtak a formák, egyesekre különböző okok miatt nem számíthatok ezen az összetartáson – mondta Szélesi Zoltán. – Két kemény mérkőzés vár ránk, nemcsak a spanyolok ellen lesz nehéz dolgunk, hanem Szlovákia ellen is. Csütörtöki riválisunk, a jövő évi Eb-n hazai pályán szereplő szlovák csapat két éve készül együtt, folyamatosan meccseket játszik, állandóság jellemzi a játékát, felkészülési mérkőzésen a spanyolokat is sikerült legyőznie. A legfontosabb, hogy stabilak legyünk a mérkőzésen, de a védekezés mellett az átmenetekben, valamint támadásban és pontrúgásokban is szeretnénk előrelépni, miközben természetesen fejben tartjuk, hogy jövő héten Eb-selejtező vár ránk, ezért igyekszünk lehetőséget adni minél több játékosnak, hogy kiderüljön, melyik lehet az optimális összetétel a spanyolok elleni Eb-selejtezőre.
 
A szlovákok elleni csütörtöki mérkőzés 17.45-kor kezdődik az Új Hidegkuti Nándor stadionban, jegyeket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet vásárolni 1500 forintos egységáron.
 
 
A válogatott kerete:
 
Kapusok:
 
Hegyi Krisztián (Motherwell FC)
Pécsi Ármin (Puskás Akadémia)
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)
 
Védők:
 
Baráth Péter (Raków)
Várkonyi Bence (ZTE FC)
Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Alaxai Áron (Nyíregyháza)
Debreceni Ákos (Kazincbarcika)
Iyinbor Patrick (Vasas)
 
Középpályások:
 
Kerezsi Zalán (Budapest Honvéd)
Eördögh András (Tatabánya)
Horváth Artúr (MTK Budapest)
Michael Okeke (Manchester City)
Benczenleitner Barna (Budapest Honvéd)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Geiger Bálint (Újpest FC)
Vitális Milán (DAC)
Vancsa Zalán (Lommel SK)
 
Támadók:
 
Gruber Zsombor (Ferencváros)
Molnár Rajmund (MTK Budapest)
Lisztes Krisztián  (Eintracht Frankfurt)
Dénes Csanád (ZTE FC)
 

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Győzelem Montenegró ellen, másodikként zártunk a Vilotic-tornán
Győzelem Montenegró ellen, másodikként zártunk a Vilotic-tornán

Férfi U19-es válogatottunk Szabó Szilárd találatával 1-0-ra legyőzte Montenegró korosztályos csapatát Topolyán, a Vilotic-emléktorna utolsó ...

Egygólos vereséget szenvedtünk a szlovákoktól
Meccsbeszámoló
Szoros vereség Spanyolország ellen

Férfi U19-es válogatottunk Szabó Szilárd találatával 1-0-ra legyőzte Montenegró korosztályos csapatát Topolyán, a Vilotic-emléktorna utolsó ...