Nyerni tudott Szlovákiában az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. június. 15., 21:09
Nyerni tudott Szlovákiában az U21-es válogatott

U21-es válogatottunk hetedik felkészülési mérkőzését játszotta le a szeptemberben kezdődő Eb-selejtező sorozat előtt, ezúttal a 2025-ös Eb házigazdája, a szlovák válogatott volt az ellenfél a nagyszombati Anton Malatinsky Stadionban.

Gera Zoltán szövetségi edző Kocsis Dominik, Tóth Milán és Vancsa Zalán személyében három támadóval küldte pályára csapatát, mögöttük Eördögh András, Kosznovszky Márk, Kovács Barnabás és Benczenleitner Barna kapott helyet, a védősort Szabó Alex, Iyinbor Patrick és Debreceni Ákos alkotta.

A találkozó első helyzetét a 2. percben a hazaiak alakították ki, Hegyi Krisztiánnak kellett lábbal védenie. A mieink két Vancsa-lövéssel, és a kaput centikkel elkerülő Tóth Milán-szabadrúgással válaszoltak.

A folytatásban kiegyenlített volt a játék, Hegyinek be kellett mutatnia néhány védést, de igazán nagy szlovák helyzet nem alakult ki a kapunk előtt, gól nélküli állásnál ért véget a félidő.

A szünetben Gera Zoltán egyet cserélt, majd a 60. percben négy újabb változtatás következett magyar oldalon. A cserék lendületet hoztak a játékunkba, több ígéretes akciót is vezettünk, és közülük néhányat sikerült helyzettel befejeznünk. A szlovákoknak is voltak lehetőségeik, de Hegyi magabiztosan látta el a feladatát a kapuban. A 82. percben megszereztük a vezetést: egy jobb oldali akció végén Eördögh passzolt középre, Lisztes Krisztián pedig 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A hajrában két-három további nagy helyzetünk is volt, de ezekből nem született gól, a mieink így egygólos győzelemmel zárták a találkozót.

Válogatottunk hétfőn 19.15-től Izlandot fogadja a Bozsik Arénában. Ez lesz a csapat nyolcadik, egyben utolsó mérkőzése az Eb-selejtező sorozat szeptemberi rajta előtt. Az eddigi hét mérkőzéséből hatot megnyert Gera Zoltán együttese.

– Örülök, hogy győzelemmel zártuk a mérkőzést, a szlovákoknak ugyanis kimondottan erős válogatottjuk van, ami még értékesebbé teszi ezt a sikert. Voltak periódusok, amikor szervezetten, jól futballoztunk, de azért láttam hibákat is a játékunkban, amelyeket ki kell javítanunk az Eb-selejtezőkig. A második félidőben jól szálltak be a cserék, több nagy helyzetet is kidolgoztunk, és az egyikből sikerült megszereznünk a győztes gólt. A mérkőzés megmutatta, hogy miben kell még előrelépnünk a tétmérkőzésekig, bízom benne, hogy már hétfőn, az izlandiak ellen is sikerül javulnunk néhány játékelemben – mondta Gera Zoltán szövetségi edző.

Szlovákia-Magyarország 0-1 (0-0)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabó Alex, Iyinbor Patrick, Debreceni Ákos - Eördögh András, Kosznovszky Márk (Bényei Ágoston, 46.), Kovács Barnabás (Kata Mihály, 60.), Benczenleitner Barna - Kocsis Dominik (Kerezsi Zalán, 60.), Tóth Milán (Lisztes Krisztián, 60), Vancsa Zalán (Komáromi György, 60.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek