Kétgólos spanyol siker Huelvában
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. november. 17., 23:30
Kétgólos spanyol siker Huelvában

Férfi U21-es válogatottunk 2-0-s vereséggel zárt a csoportfavorit spanyolok otthonában az Eb-selejtező sorozat ötödik játéknapján. Kedden hazai pályán, a skótok ellen lép pályára a csapat.

Az Eb-selejtező csoportjában négy forduló után hat ponttal álló U21-es válogatottunk péntek este a csoportot hibátlan mérleggel vezető, az első mérkőzései után még kapott gól nélkül álló spanyolok ellen lépett pályára Huelvában.

A délnyugat-spanyolországi kisvárosban jelentős eseménynek számít a spanyol U21-es válogatott mérkőzése, ezt jelezte, hogy közel 20 ezer néző látogatott ki a Recreativo Huelva stadionjába.

Gera Zoltán több újoncot is meghívott a novemberi összetartásra, közülük a Puskás Akadémia csatára, Gruber Zsombor a kezdőcsapatban kapott helyet a találkozón. A spanyoloknál a nemzetközi színtéren jól ismert játékosok szerepeltek, mint például a Barcelona középpályása, Fermín Lopez, az Atletico Madridban szereplő Pablo Barrios vagy a Valencia szélsőpárosa, Diego Lopez és Fran Perez.

A spanyolok a várakozásoknak megfelelően már a mérkőzés elején labdabirtoklási fölényt harcoltak ki maguknak. A mieink szervezetten védekeztek, nem hagytak területet a hazai támadóknak, és várták a lehetőséget a labdaszerzések után vezetett ellentámadásokra. 

Az első védést a spanyol kapusnak kellett bemutatnia Komáromi György szabadrúgása után, de javarészt a magyar kapu előtt zajlott a játék. Bő fél órán keresztül bírtuk a nyomást, a 35. percben azonban egy bal oldali akció végén a középre lőtt labda megpattant, így lett jó Carlos Martinnak, aki közelről a hálóba lőtt (1-0). 

Az első félidő végéig nem született újabb gól, de a játék képe sem változott, egy-egy rövidebb periódust leszámítva, amikor kisebb lehetőségekig is eljutottunk, a spanyolok labdabirtoklási fölényben játszva a térfelünkön tartották a pályát. A 65. percben megszületett a második spanyol találat, Omorodion harcolta ki a helyzetet, lövését Hegyi még védte, a kipattanót azonban Torre a hálóba passzolta (2-0).



A második félidőben Gera Zoltán kihasználta minden cserelehetőségét, a hajrához közeledve vezettünk egy-egy ígéretes akciót, de a szépítő találatot nem sikerült megszerezni. A spanyol válogatott megérdemelten győzött, a mieink elsősorban a fegyelmezett, szervezett játék miatt  érdemelnek dicséretet.

A magyar válogatott kedden este 20 órakor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a mai napon a belgákat idegenben 2-0-ra legyőző skótokat fogadja. 

– Tudtuk, hogy kiemelkedően erős ellenfél otthonában játszunk, és a mérkőzésen kulcsfontosságú lesz a szervezett játék – mondta a mérkőzés után Gera Zoltán. – A meccs több szakaszában szervezetten, tudatosan futballoztunk, nem engedtük a spanyoloknak, hogy érvényesítsék a gyorsasági fölényüket. Természetesen előfordultak olyan helyzetek, amikor kissé megbomlott az egységünk, és ennyi elég volt a spanyol válogatottnak a kétgólos győzelemhez. Ezzel együtt nem tudom a játékosaimat elmarasztalni a mai teljesítményt követően, hiszen mindvégig a feladatukra koncentrálva futballoztak, és még kontratámadásokra, időszakos labdabirtoklásra is volt energiájuk.

Spanyolország-Magyarország 2-0 (1-0)
Spanyolország: Pablo Cunat - Hugo Novoa, Alejandro Frances, Rafa Martin, Alvaro Fernandez - Femin Lopez (Pablo Torre, 62.), Pablo Barrios (Gabriel Veiga, 88.), Benat Turrientes (Javi Guerra, 74.) - Fran Perez (Samuel Omorodion, 62.), Carlos Martin (Assane Diao, 62.), Diego Lopez
Magyarország: Hegyi Krisztián - Kállai Kevin (Eördögh András, 72.), Szabó Alex, Baráth Péter, Csinger Márk, Benczenleitner Barna - Komáromi György (Kovács Mátyás, 46.), Bényei Ágoston, Kovács Barnabás (Kosznovszky Márk, 72.), Vancsa Zalán (Kocsis Dominik, 81.) - Gruber Zsombor (Lisztes Krisztián, 53.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek