Hetedik felkészülési mérkőzésükre készülnek az U21-esek
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. június. 14., 16:03
Hetedik felkészülési mérkőzésükre készülnek az U21-esek

Csütörtökön 17.30-tól a nagyszombati stadionban lép pályára Gera Zoltán együttese a házigazda szlovákok ellen.

Egy hét múlva kezdetét veszi a 2023-as U21-es Európa-bajnokság Romániában és Grúziában, a magyar U21-es válogatott azonban már a 2025-ös korosztályos viadalra fókuszál, amelynek selejtezői szeptemberben kezdődnek, a mieink a kazahok elleni hazai mérkőzéssel rajtolnak a sorozatban.

Az első tétmeccs előtt még két felkészülési találkozó vár Gera Zoltán játékosaira: csütörtökön a 2025-ös Eb házigazdája, a szlovák válogatott lesz a mieink ellenfele Nagyszombatban, majd négy nappal később Izland ellen játsszuk az Eb-selejtezők főpróbáját a Bozsik Arénában.

A két mérkőzésre viszonylag hosszú felkészülési idő állt a válogatott rendelkezésére, hiszen már múlt hét elején megkezdődött a közös munka Telkiben. Az első héten napközis rendszerben készült az együttes, vasárnaptól viszont már a megszokott keretek között készült a csapat az MLSZ edzőközpontjában. A keret tagjai közül mindenki egészségesen várja a két mérkőzést, az elmúlt napokban végig teljes létszámban készült a válogatott.

– Hasznosan telt el az elmúlt másfél hét, lehetőségünk volt rá, hogy minden játékelemet gyakorolhassunk, és tovább erősítsük azokat az automatizmusokat, amelyeknek a mérkőzések alatt is működniük kell ahhoz, hogy eredményesek lehessünk – mondta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak. – Hat mérkőzés van a hátunk mögött, kialakult a csapat gerince, úgy gondolom, hogy az előttünk álló két találkozó után elmondhatjuk majd, hogy felkészülten vágunk neki az Európa-bajnoki selejtezőknek. Csütörtöki ellenfelünket, a szlovák együttest minőségi játékosok alkotják, intenzív játék jellemzi őket, kulcsfontosságú lesz, hogy mi is hasonlóan magas intenzitással futballozzunk. Örülök, hogy két erősebb válogatott ellen zárjuk a felkészülést, jó erőpróba lesz mindkét mérkőzés, lemérhetjük, hogy hol tartunk néhány hónappal a selejtezők előtt, és mi az, amiben még finomítani, fejlődni kell szeptemberig.

A válogatott szerdán délelőtt Telkiben edzett, majd buszra ült, és elutazott Nagyszombatba, ahol újabb edzést már nem tart a csapatnak Gera Zoltán, ehelyett holnap délelőtt bejáráson ismerkednek meg a játékosok az Anton Malatinský Stadionnal. 

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (West Ham United)
Molnár Zsombor (Dorog)
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)

Védők:

Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Vas Gábor (Paksi FC)
Iyinbor Patrik (Vasas)
Horváth Milán (Siófok)
Debreceni Ákos (Siófok)

Középpályások:

Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Eördögh András (Bp. Honvéd)
Bényei Ágoston (DVTK)
Kosznovszky Márk (Kozármisleny)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Kovács Barnabás (ZTE FC)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)
Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)

Támadók:

Vitális Milán (ETO FC)
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd)
Lisztes Krisztián (Ferencváros)
Tóth Milán (Sturm Graz)
Németh Dániel (ZTE FC)
Vancsa Zalán (Lommel)


Címkék:

Kapcsolódó hírek