Háromgólos győzelem Máltán, két meccs után hat pont a csoportban
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. szeptember. 12., 20:30
Háromgólos győzelem Máltán, két meccs után hat pont a csoportban

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott Kocsis Dominik duplájával és Kovács Mátyás góljával 3-0-ra nyert Máltán a második Eb-selejtezőjén.

A kazahok 2-0-s szegedi legyőzése után Gera Zoltán szövetségi edző hat helyen változtatott a kezdőcsapatán a máltai Tony Bezzina Stadionban rendezett keddi Eb-selejtező előtt. Csak Hegyi Krisztián, Csinger Márk, Iyinbor Patrick, Baráth Péter és Kovács Mátyás maradt a múlt heti kezdőből, amelybe bekerült Balogh Botond, Katona Bálint, Kovács Barnabás, Kocsis Dominik, Lisztes Krisztián és Kerezsi Zalán is. 

A kahazok ellen alaposan megkönnyítettük a saját dolgunkat azzal, hogy már a mérkőzés elején, a 10. percben megszereztük a vezetést, a máltaiak ellen viszont sikerült felülmúlni ezt a teljesítményt, ugyanis már a 3. percben középkezdéshez készülődhetett az ellenfél. Kocsis Dominik kapott labdát a jobb oldalon Kovács Mátyástól, majd helyezett a kapu jobb oldalába (0-1).

A gól után a máltaiak váltak kezdeményezőbbé, valamivel többet birtokolták a labdát, de nem tudtak helyzeteket kialakítani Hegyi Krisztián kapuja előtt. A mieink a félidő hajrájára ritmust váltottak, helyzeteink voltak, majd a 43. percben megdupláztuk az előnyt, ismét egy Kovács Mátyás-Kocsis összjáték előzte meg a gólt, a kispestiek támadója betört a 16-oson belülre, kicselezte a védőjét, majd higgadtan a jobb alsó sarokba pörgetett (0-2).

A második félidő magyar helyzetekkel kezdődött, Kovács Barnabás lövését kapufára tolta a kapus, két-három alkalommal pedig pontatlanra sikerült a befejezés. Az első máltai helyzet egy szabadrúgás után alakult ki, ekkor Hegyinek kellett nagyot védenie, ezt követően viszont ismét mi alakítottunk ki lehetőségeket.

A 85. percben gólra is váltottunk egyet, egy jobb oldali akció végén Kovács Mátyás lőtt 15 méterről a jobb felső sarokba, beállítva a 0-3-as végeredményt.

A magyar válogatott két mérkőzés után hat ponttal áll a csoportban, de a neheze most következik: októberben Skóciába utazik a csapat, majd a belgákat fogadja hazai pályán.

– Jól kezdtük a mérkőzést, nagyon jól jött a gyors gól, majd próbáltuk kontrollálni a mérkőzést, ám voltak periódusok, amikor nem mindent tudtunk megvalósítani abból, amit elterveztük. A félidő végére feljavultunk, megszereztük a második gólunkat, a fordulás után pedig kézben tartottuk a mérkőzést, és a hajrában sikerült bebiztosítani a sikert. Voltak jó egyéni teljesítmények a csapatban, ugyanakkor több hibát is láttam a játékunkban, amelyeket mindenképpen ki kell javítanunk ahhoz, hogy eredményesen szerepelhessünk a csoport erősebb válogatottjai ellen – értékelt a lefújás után Gera Zoltán.

U21-es Eb-selejtező, Paola
Málta-Magyarország 0-3 (0-2)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Balogh Botond, Iyinbor Patrick, Csinger Márk - Kovács Mátyás, Kovács Barnabás, Katona Bálint (Vitális Milán, 63.), Baráth Péter (Eördögh András, 78.), Kerezsi Zalán (Komáromi György, 78.) - Kocsis Dominik (Vancsa Zalán, 85.), Lisztes Krisztián (Németh András, 63.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek