Fontos mérkőzések előtt az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Csapat   |   2021. november. 03., 16:26
Fontos mérkőzések előtt az U21-es válogatott

Ahhoz, hogy versenyben maradhasson a továbbjutásért, a Lettország elleni hazai (november 12., 17.45, Pancho Aréna) és az Izrael elleni idegenbeli Eb-selejtezőn (november 16., 18.40, Petah Tikva) is jó eredményt kell elérnie Gera Zoltán együttesének.

A magyar U21-es válogatott négy forduló után egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel áll Eb-selejtező csoportjában, és ahhoz, hogy a tavasszal megrendezésre kerülő utolsó négy selejtezőre reális esélye maradjon az első két hely megszerzésére, a két novemberi mérkőzésén jól kell szerepelnie.

Gera Zoltán szövetségi edző ezen az összetartáson nem számíthat Kiss Tamásra és Balogh Botondra, miután mindkét játékos Marco Rossi A-válogatott keretébe kapott meghívót.

Fiatalok a keretben, Szalai Ádám visszatér

Fiatalok a keretben, Szalai Ádám visszatér

Férfi A-válogatottunk novemberben lejátssza utolsó mérkőzéseit a 2022-es világbajnokság selejtezőjében: 12-én San Marinót fogadja a Puskás Arénában, majd 15-én Varsóban lép pályára a lengyelek ellen. Marco Rossi kihirdette keretét, amelyben Kiss Tamás és Balogh Botond személyében két újonc is helyet kapott.

Tovább

A csapattal készülhet néhány új labdarúgó is: a Vasasban szereplő Iyinbor Patrick és a debreceni Soltész Dominik első U21-es meghívóját kapta, ugyanakkor két másik DVSC-játékos, Bárány Donát és Kusnyír Erik sérülés miatt nem állhat Gera Zoltán rendelkezésére. A szeptemberi, San Marino elleni mérkőzésen bokasérülést szenvedő Szánthó Regő felépült, és ismét a keret tagja lehet. 

A lett válogatottal még nem mérkőztünk meg a sorozatban, november 12-i ellenfelünk egy győzelemmel és három vereséggel áll jelenleg a csoportban. A november 16-i ellenfél, az izraeli együttes nagyszerűen kezdte a sorozatot, a magyarországi és a lengyelországi győzelmének köszönhetően kilenc megszerzett ponttal a második a csoportban.

– Az előző hónapokban kialakult egy állandó mag a válogatottnál, amelynek tagjai ezúttal is ott vannak a keretben, ugyanakkor néhány újoncot is meghívtunk, akik teljesítményükkel rászolgáltak a válogatottságra – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán. – Balogh Botond és Kiss Tamás pótlása természetesen nem könnyű feladat, de örülünk, hogy mindketten feljebb tudtak lépni, és az A-válogatott kerettel készülhetnek. Két nagyon fontos mérkőzés vár ránk, első körben a lettekre készülünk, akik kellemetlen ellenfelei voltak eddig az esélyesebb riválisaiknak, és biztos vagyok benne, hogy nekünk sem lesz könnyű dolgunk ellenük. Szükségünk van a győzelmekre, de csak akkor lehet esélyük arra, hogy jól jöjjünk ki ebből a két mérkőzésből, ha mindkettőn a legjobb teljesítményüket nyújtjuk a pályán.

A lettek elleni felcsúti mérkőzésre kizárólag online, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet jegyeket vásárolni 1000 forintos egységáron.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (West Ham)
Kovács Péter (Szolnok)
Veszelinov Dániel (DAC)

Védők:

Iyinbor Patrick (Vasas)
Varju Benedek (MTK Budapest)
Mocsi Attila (Haladás)
Csóka Dániel (Wimbledon)
Csontos Dominik (Ferencváros)

Középpályások:

Huszti András (ZTE FC)
Major Sámuel (Liefering)
Csongvai Áron (Újpest FC)
Szendrei Norbert (MOL Fehérvár)
Hidi M Sándor (Vasas)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Baráth Péter (DVSC)
Milos Kerkez (AC Milan)

Támadók:

Szánthó Regő (Ferencváros)
Bukta Csaba (Altach)
Soltész Dominik (DVSC)
Tóth-Gábor Kristóf (Haladás)
Németh András (Genk)
Skribek Alen (ZTE FC)
Komáromi György (Puskás Akadémia)

2023-as Európa-bajnokság B csoport
B csoport
M GY D V RG KG P
Németország GER 10 9 0 1 32 9 27
Izrael ISR 10 6 1 3 19 10 19
Lengyelország POL 10 5 3 2 26 9 18
Magyarország HUN 10 4 2 4 16 17 14
Lettország LVA 10 2 1 7 5 19 7
San Marino SMR 10 0 1 9 0 34 1


Címkék:

Kapcsolódó hírek