Egygólos vereséget szenvedtünk a szlovákoktól
U21 férfi   |   Csapat   |   2024. szeptember. 05., 22:44
Egygólos vereséget szenvedtünk a szlovákoktól

U21-es válogatottunk felkészülési mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a jövő évi korosztályos Európa-bajnokság házigazdájától, a szlovák válogatottól.

U21-es válogatottunknak még három mérkőzése van hátra az Európa-bajnoki selejtező sorozatból, de a tétmeccsek előtt egy felkészülési összecsapás is várt Szélesi Zoltán együttesére a jövő évi U21-es Eb házigazdája, a szlovák csapat ellen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A magyar válogatott kezdeményezőbb futballt mutatott be az első félidő első felében, de enyhe mezőnyfölényét nem tudta komolyabb helyzetekre váltani. Bő húsz perc után változott a játék képe, a vendégek átvették az irányítást, és ebben a periódusban már ők játszottak veszélyesebben. A 30. percben hibáztunk védekezésben, a szlovákok ezt kihasználva gyors akciót vezettek, majd Gajdos lövését követően a Hegyi Krisztiánról kipattanó labda visszakerült Gajdos elé, aki közelről a hálóba emelt (0-1). A mieink két helyzettel válaszoltak, előbb Vitális elől tisztázott egy védő, majd a szöglet után Baráth Péter fejese után a keresztlécről pattant ki a labda.

A félidő hajrája is a szlovákoké volt, a 45. percben Hegyi Krisztiánnak ziccert kellett védenie, hogy ne kerüljünk kétgólos hátrányba.

A szünetben Szélesi Zoltán kettőt cserélt, Hegyi Krisztián helyére Pécsi Ármin érkezett, míg Kosznovszky Márk helyére Geiger Bálint állt be. A második félidő elején többet birtokoltuk a labdát, de nem tudtuk megbontani a vendégek védelmét, míg a szlovákok két távoli lövéssel tesztelték Pécsit. Az 55. percben egyenlítettünk, Vitális bal oldali szöglete után Debreceni fejelt 5 méterről a kapu jobb oldalába (1-1). A 65. percben hármat cseréltünk, debütált az U21-es válogatottban Okeke Michael és Dénes Csanád, valamint beállt Molnár Rajmund is. A 71. percben labdát vesztettünk a saját térfelünkön, majd nem tudtuk megakadályozni, hogy helyzetet alakítsanak ki a vendégek, akik Timotej Jambor révén visszavették az előnyt (1-2).

A hajrában sokat tettünk az egyenlítő találat megszerzéséért, de nem tudtunk újabb gólt szerezni, így a szlovák válogatott 2-1-re megnyerte a találkozót.

A mieink jövő kedden Kecskeméten a spanyolok ellen lépnek pályára Eb-selejtező mérkőzésen.

– A szlovák válogatott előrébb jár csapatépítésben, érezhető volt, hogy összeszokottabb válogatottjuk van, és a legtöbb poszton egyénileg is jobb teljesítményt nyújtottak ezen a találkozón - értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán. - Ezzel együtt voltak jobb periódusaink a mérkőzésen, de olyan hibák, amelyeket elkövettünk, ezen a szinten nem férnek bele a játékba, bárkivel is játszunk, ezeket megbünteti az ellenfél. Tanulnunk kell a tapasztalatokból, jövő kedden még erősebb rivális ellen játszunk, és ahhoz, hogy helyt álljunk a spanyolok ellen, minden tekintetben javulnia kell a játékunknak.

 

Magyarország-Szlovákia 1-2 (0-1)
Magyarország: Hegyi Krisztián (Pécsi Ármin, 46.) - Baráth Péter, Szabó Alex, Debreceni Ákos - Komáromi György (Kerezsi Zalán, 78.), Kosznovszky Márk (Geiger Bálint, 46.), Horváth Artúr (Okeke Michael, 65.), Vitális Milán (Vancsa Zalán, 78.), Benczenleitner Barna - Lisztes Krisztián (Molnár Rajmund, 65.), Gruber Zsombor (Dénes Csanád, 65.)
Gólszerzők: Debreceni 55., ill. Gajdos 30., Jambor 71.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Győzelem Montenegró ellen, másodikként zártunk a Vilotic-tornán
Győzelem Montenegró ellen, másodikként zártunk a Vilotic-tornán

Férfi U19-es válogatottunk Szabó Szilárd találatával 1-0-ra legyőzte Montenegró korosztályos csapatát Topolyán, a Vilotic-emléktorna utolsó ...

Egygólos vereséget szenvedtünk a szlovákoktól
Meccsbeszámoló
Szoros vereség Spanyolország ellen

Férfi U19-es válogatottunk Szabó Szilárd találatával 1-0-ra legyőzte Montenegró korosztályos csapatát Topolyán, a Vilotic-emléktorna utolsó ...