Egy átlövésgól három pontot jelentett a belgáknak
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. október. 17., 20:41
Egy átlövésgól három pontot jelentett a belgáknak

U21-es válogatottunk Belgium ellen játszotta le negyedik Eb-selejtezős mérkőzését. Gera Zoltán csapata szervezett, fegyelmezett játékkal alaposan megnehezítette a vendégek dolgát, akik azonban a 72. percben egy átlövésgóllal vezetést szereztek, és előnyüket megtartották a lefújásig.

Férfi U21-es válogatottunk a múlt heti, skóciai vereség után a csoport egyik legerősebb válogatottjával, Belgiummal mérkőzött meg az Új Hidegkuti Stadionban. A skótok a kazahok és a máltaiak legyőzésével kezdték meg a sorozatot, mindkét meccsen az utolsó negyedórában lőtték a gólokat.

Gera Zoltán szövetségi edző három helyen változtatott a múlt heti kezdőcsapatán, bekerült az együttesbe az A-válogatott keretéből érkező Balogh Botond, valamint Lisztes Krisztián és Bényei Ágoston is.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, a Belgiumban hétfőn meggyilkolt svéd szurkolók emlékére. A mieink a szervezett védekezést tartották szem előtt a mérkőzésen, Gera Zoltán ezúttal 3-5-2-es hadrendben küldte pályára a csapatát. A belgák az első félidőben labdabirtoklási fölényük tudatában türelmesen játszottak, keresték a réseket a magyar védelmen, de a mieink nem hagytak területet az ellenfél gyors támadóinak. A 10. percben egy távoli lövés után Hegyi Krisztián védett nagyot, majd egy hatalmas magyar lehetőség következett: Kocsis került helyzetbe a tizenhatoson belül, lövés helyett visszajátszotta a labdát Lisztes Krisztiánnak, aki nagy helyzetben nem talált kaput.

A félidő második felében is a belga válogatott irányított, a mieink továbbra is fegyelmezetten, sokat dolgozva védekeztek, és a megszerzett labdákból próbáltak akciókat vezetni. A szünetig újabb nagy lehetőségek egyik kapu előtt sem adódtak, 0-0-s állásnál ért véget a játékrész.

A második félidő is hasonló forgatókönyv szerint kezdődött, a belgák birtokolták többet a labdát, a mieink pedig szervezetten védekeztek. Egészen a 72. percig jól működött a taktikánk, ekkor azonban egyetlen védekezésbeli elcsúszás megbosszulta magát, Olaigbe 18 méterről bombázott a hálóba (0-1).

A gól után gyökeresen megváltozott a játék képe, az utolsó negyedórában a magyar válogatott nyomás alá tudta helyezni a belga kaput, az utolsó erőtartalékokat is mozgósítva mentünk előre az egyenlítésért. A háromperces hosszabbítás végéig azonban nem sikerült gólt szereznünk, így a vendégek hazavitték a három pontot.

– Az eredmény miatt csalódottak vagyunk, de a teljesítményünkre nem lehet egy rossz szavam sem, mert a játékosok végig betartották, amit kértünk tőlük, rengeteg energiát beletettek a mérkőzésbe. Fegyelmezetten, szervezetten játszottunk, sikerült hatástalanítanunk a belgák gyors játékosait, nagyon sajnálom, hogy egyetlen hiba végül a vereségünket jelentette. Erre a teljesítményre azonban lehet építeni, bízom benne, hogy a novemberi találkozókat is hasonló játékkal vívjuk meg – mondta a mérkőzés után Gera Zoltán szövetségi edző.

Magyarország-Belgium 0-1 (0-0)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Iyinbor Patrick, Balogh Botond, Csinger Márk - Kovács Mátyás, Baráth Péter, Kovács Barnabás (Vitális Milán), Bényei Ágoston, Benczenleitner Barna (Kerezsi Zalán) - Kocsis Dominik (Vancsa Zalán), Lisztes Krisztián


Címkék:

Kapcsolódó hírek