Az oroszok ellen készül az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Csapat   |   2020. november. 04., 12:20
Az oroszok ellen készül az U21-es válogatott

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott második, és egyben utolsó idei nemzetközi mérkőzésére készül. Csapatunk november 13-án, 20.00 órakor Székesfehérváron méri össze erejét az orosz válogatottal.

Az Eb-mezőny fele már ismert

A 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság 16 csapatából nyolc már ismert, a két házigazda mellett hatan biztosították helyüket a selejtezőkből. Az oroszokon kívül Anglia, Spanyolország és Dánia csoportelsőként, míg Hollandia és Svájc csoportmásodikként jutott ki a márciusban kezdődő tornára. A maradék nyolc hely sorsáról a novemberi selejtezők döntenek. Az Eb-t két részletben rendezik meg, március 24-től március 31-ig a csoportmérkőzéseket játsszák le, majd május 31. és június 6. között kerül sor az egyenes kieséses szakaszra és a döntőre.

A részben hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatottunk az idei évben a koronavírus-járvány miatt csak egy felkészülési tudott lejátszani, szeptemberben 3-3-ra végzett a szlovénokkal Szombathelyen. Októberben ismét Szlovénia lett volna az ellenfél, de ellenfelünk sorozatos megbetegedések miatt végül nem tudott elutazni a találkozóra.

November 13-án, pénteken a jövő évi Európa-bajnokság egy másik biztos résztvevője, az orosz együttes lesz a mieink ellenfele. Az oroszok megnyerték selejtezőcsoportjukat, 10 meccsükön 23 pontot szereztek, és ezeken mindössze három (!) gólt kaptak, októberben 4-0-ra nyertek az észtek és 4-1-re a lettek elleni Eb-selejtezőjükön. A vendégek teljesítménye alapján nem túlzás kijelenteni, hogy Európa egyik legerősebb U21-es válogatottja lesz csapatunk ellenfele Székesfehérváron.

Gera Zoltán szövetségi edző többségében ugyanazokra a játékosokra számít, akikre az októberi összetartáson, de  érkezik néhány új labdarúgó is az összetartásra. Közülük a Merkantil Bank Liga góllövőlistáján a második helyen álló debreceni Bárány Donát már októberben is meghívót kapott, de sérülés miatt kihagyta azt az edzőtábort. Ezúttal az U21-es válogatottban szerepel az ősszel az A-válogatott keretéhez tartozó Szőke Adrián, illetve első alkalommal kapott meghívót Gera Zoltántól a szombathelyi Mocsi Attila, aki a korábbi korosztályokban alapembernek számított a válogatottakban, valamint a Budafokban futballozó Zsóri Dániel is.

– Ez lesz az utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzésünk az Európa-bajnokság előtt, részben ennek tudható be, hogy ezúttal a szokásosnál több játékost hívtunk meg, köztük egy-két új labdarúgót is, akikről szeretnénk közelebbi benyomásokat szerezni – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán. – Egy rendkívül erős ellenféllel mérhetjük össze a tudásunkat, aminek kimondottan örülök, hiszen most lemérhetjük, hogy néhány hónappal az Eb előtt hol tartunk egy olyan válogatottal szemben, amely selejtezőn harcolta ki az Eb-részvételt, és Európa legjobbjai közé tartozik. Az eddigi felkészülésünk nem volt ideális, idén mindössze egy mérkőzést játszhattunk, ezért nem volt lehetőségünk a nemzetközi tapasztalatszerzésre, ami rendkívül fontos lett volna a jövő tavaszi megmérettetés előtt. Ennek ellenére optimistán várom az oroszok elleni találkozót, mert az elmúlt hónapokban sokat lépett előre a csapat, szeretnénk bebizonyítani, hogy fel tudjuk venni a versenyt az erősebb riválisokkal.

A jövő pénteki, székesfehérvári mérkőzésre korlátozott számban válthatnak jegyeket a szurkolók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

Az összetartás nem ér véget az oroszok elleni összecsapással, november 16-án, hétfőn a DVSC-vel is megmérkőzik a válogatott a debreceni Nagyerdei Stadionban.

Frissítés: A kerethirdetés után kiderült, hogy Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC) és Hinora Kristóf (Vasas) nem tudja vállalni a részvételt az összetartáson, Gera Zoltán helyükre Kiss Balázst (Siófok) és Kiss Bencét (Haladás) hívta meg.

Az U21-es válogatott kerete

Kapusok:

Demjén Patrik (ZTE FC)
Varga Ádám (Soroksár)
Kovács Péter (Budaörs)

Védők:

Kiss Balázs (Siófok)
Huszti András (Budafok)
Szűcs Kornél (DVTK)
Balogh Botond (Parma)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Mocsi Attila (Haladás)
Gergényi Bence (ZTE FC)
Zeke Márió (MOL Fehérvár FC)

Középpályások:

Csonka András (Ferencváros)
Hidi M. Sándor (Vasas)
Szánthó Regő (ZTE FC)
Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Skribek Alen (Budafok)
Kiss Bence (Haladás)
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók:

Schön Szabolcs (MTK Budapest)
Szabó Máté (Budafok)
Szőke Adrián (Heracles)
Bárány Donát (DVSC)
Zsóri Dániel (Budafok)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek