A kazahok legyőzésével kezdtük az Eb-selejtezőket
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. szeptember. 07., 19:38
A kazahok legyőzésével kezdtük az Eb-selejtezőket

Férfi U21-es válogatottunk Kovács Mátyás és Eördögh András találatával 2-0-ra legyőzte a kazah válogatottat az Európa-bajnoki selejtező sorozat első fordulójában.

Férfi U21-es válogatottunk a szegedi Szent Gellért Fórumban, a kazahok ellen kezdte meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező csoportban. Bár ellenfelünket alacsonyabban rangsorolják, mint a magyar válogatottat, Gera Zoltán szövetségi edző felhívta játékosai figyelmét, hogy egy kellemetlen stílusban futballozó, zártan védekező ellenfél vár rájuk, nagy hiba lenne azt gondolni, hogy könnyű összecsapás elé néz a csapat.

A magyar válogatott labdabirtoklási fölényével kezdődött a mérkőzés, és az első komolyabb helyzetet sikerült kihasználnunk: Németh András tette ki a labdát a jobbösszekötő helyén felfutó Kovács Mátyásnak, aki bevezette a tizenhatoson belülre, majd a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

Nem sokkal később cserére kényszerült Gera Zoltán, Horváth Artúr megsérült, Bényei Ágoston állt be a helyére.

A kazahok hátrányban sem vállaltak kockázatot, a stabil védekezésre fókuszáltak, és igyekeztek gyors kontrákkal zavart okozni a védelmünkben. Ez az első félórában nem sikerült, a magyar válogatott előbb Iyinbor, majd Németh András fejesével szerezhetett volna gólt, de egyik befejezés sem volt kellően pontos.

A félidő hajrájában a vendégek is kidolgoztak egy-két lehetőséget, de az eredményen nem tudtak változtatni.

A fordulás után is a magyar válogatott irányított, de a 60. percig csak néhány szabadrúgásból tudtunk veszélyeztetni. Gera Zoltán a 63. percben kettőt cserélt, Lisztes Krisztián és Kocsis Dominik érkezett Németh András és Vancsa Zalán helyére.

A kazahoknak az idő múlásával egyre több kockázatot kellett vállalniuk, egyre többször megjelentek a tizenhatosunk körül, de helyzeteket nem tudtak kialakítani. A hajrára további frissítés mellett döntött Gera Zoltán: a csapatkapitány Baráth Péter, valamint Vitális Milán helyére Katona Bálint és Eördögh András érkezett.

A 89. percben egy labdaszerzést követő ellentámadás után Lisztes Krisztián egy remek csel után visszapasszolt a második hullámban érkező Eördögh elé, aki higgadtan a léc alá lőtt, beállítva a 2-0-s végeredményt.

– Jól kezdtük a mérkőzést, meg is szereztük a vezetést, de harminc perc után elbizonytalanodott a csapat, kiestünk a ritmusból. A kazahok hátrányban sem támadtak, visszaálltak a saját térfelükre, és ebben a periódusban nem tudtuk megbontani őket. A második félidőben sem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit szerettünk volna, de akkor is úgy éreztem, hogy a győzelmünk nem forog veszélyben. Ezzel együtt szükségünk volt a második gólra, amit a végén sikerült is megszerezünk. Tudunk ennél sokkal jobban is játszani, és bízom benne, hogy már a jövő heti, máltai mérkőzésre sikerül kijavítani a ma elkövetett hibákat, és  javítani tudunk a teljesítményünkön. Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, nem is volt az, örülök, hogy sikerült megszereznünk a három pontot – mondta Gera Zoltán a mérkőzés után.


Csapatunk szeptember 12-én 17.45-kor Máltán folytatja a szereplését az Eb-selejtező sorozatban. 

Magyarország-Kazahsztán 2-0 (1-0)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabó Alex, Iyinbor Patrick, Csinger Márk - Kovács Mátyás, Horváth Artúr (Bényei Ágoston, 14.), Baráth Péter (Katona Bálint, 80.), Vitális Milán (Eördögh András, 80.), Benczenleitner Barna - Németh András (Kocsis Dominik, 63.), Vancsa Zalán (Lisztes Krisztián, 63.)
Gólszerző: Kovács M. a 10. percben, Eördögh a 89. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek