A csoport egyik favoritja ellen készülnek az U21-esek
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. október. 16., 14:32
A csoport egyik favoritja ellen készülnek az U21-esek

Kedden 17.45-kor a belgákat fogadjuk az Új Hidegkuti-stadionban Eb-selejtező mérkőzésen. A támadósorból Németh András a Skóciában összeszedett sérülése miatt kidőlt a sorból, a védelembe viszont Balogh Botond érkezett.

U21-es válogatottunk múlt héten 3-1-es vereséget szenvedett a skótok otthonában, így továbbra is hat ponttal áll az Eb-selejtező csoportjában. Kedden az eddig hibátlan, mindkét selejtezőjét megnyerő, nemzetközi szinten magasan jegyzett játékosokkal rendelkező belga válogatott látogat az Új Hidegkuti-stadionba.

– Az elmúlt napokban kielemeztük a skótok elleni mérkőzést, levontuk a tanulságokat, és ezeket is beépítettük a felkészülésünkbe – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán. – Skóciában nagyon rosszul kezdtünk, nem voltunk élesek a mérkőzés elején, nem tudtuk felvenni az ellenfél agresszív játékát, sok párharcot vesztettünk, ráadásul egymás után jöttek az egyéni hibák. Hasonlót nem engedhetünk meg még egyszer magunknak, mert láthattuk, hogy egy rossz kezdés után már nagyon nehéz visszajönni a meccsbe. A belgák ellen teljesen más jellegű mérkőzés vár ránk, mint múlt héten: a skótok csapatként voltak erősek, míg keddi ellenfelünk az egyéni képességekben emelkedik riválisai felé. Gyors, dinamikus játékosai vannak, akik bátran vállalják az egy az egy elleni szituációkat. Fontos lesz, hogy lezárjuk előttük a területeket, ne engedjük, hogy kihasználhassák a legnagyobb erősségüket. 

A mieinknél biztosan nem léphet pályára Németh András, aki Skóciában rúgást kapott a bokájára, és keddre még nem lesz bevethető állapotban. Játszhat azonban a mérkőzésen a Parma védője, Balogh Botond, aki szombaton még az A-válogatott keretében kapott helyet, de vasárnap már Gera Zoltán szövetségi edző edzésén vett részt a Hidegkuti-stadionban.

A mérkőzést 17.45-kor rendezik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. A meccsre szóló jegyeket az mlsz.jegy.hu oldalon lehet megvásárolni, 1500 forintos egységáron.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek