U19: Szlovénia ellen kezdjük az Eb-selejtezőket

2017-10-03 12:16:50

Férfi U19-es válogatottunk szerdán megkezdi szereplését a hollandiai Eb-selejtező tornán, első ellenfele a szlovén csapat lesz.

A Marcus Jahn szövetségi edző vezette magyar U19-es válogatott vasárnap elutazott Hollandiába, az Eb-selejtező minitornája helyszínére, ahol a szlovén, a holland, valamint a máltai korosztályos együttessel mérkőzik meg a következő napokban (mindhárom mérkőzést az Amszterdamhoz közeli Lissében rendezik). 

A magyar válogatott lesz a torna legfiatalabb csapata, a keretből heten is 2000-es születésűek (a sorozatban az 1999. január 1-je után született labdarúgók vehetnek részt), ők tagjai voltak a tavaszi U17-es Európa-bajnokságon hatodik helyen végző válogatottnak. A csoportból két válogatott jut tovább a tavaszi elitkörbe, ahonnan majd a csoportelsők kvalifikálják magukat a júliusi, finnországi U19-es Európa-bajnokságra. 

- Azzal a céllal érkeztünk Hollandiába, hogy kiharcoljuk a továbbjutást a csoportból - mondta az mlsz.hu-nak Marcus Jahn a hollandiai megérkezést követően. - Úgy érzem, hogy erős keretet tudtunk összerakni, amelyben hét fiatalabb labdarúgó is helyet kapott, akik az U17-es Európa-bajnokságon már bizonyították rátermettségüket. Motiváltan, jó hangulatban készül a csapat, ezért a stáb is optimistán várja az első mérkőzést, amelyen a fizikálisan erős, remek támadójátékkal rendelkező szlovénok ellen lépünk pályára. A hollandok számítanak a torna favoritjainak, míg a magyar és a szlovén válogatott nagyjából hasonló játékerőt képvisel, ezért a szerdai mérkőzés kulcsfontosságú lehet a továbbjutás szempontjából. Apró részletek dönthetik el ezt a mérkőzést, de szervezett, fegyelmezett játékkal legyőzhetjük a szlovénokat, és nagy lépést tehetünk a továbbjutás felé. 

A magyar válogatott kerete: 

Kapusok: 

Bese Balázs (Budaörs)
Varga Ádám (Puskás Akadémia)

Védők:

Krebsz Máté (Ajka)
Mocsi Attila (Videoton FC)
Berdó Máté (Paksi FC)
Majnovics Martin (Mattersburg)
Bolla Bendegúz (Videoton FC)
Csóka Dániel (Wolverhampton)

Középpályások: 

Lustyik Levente (MTK Budapest)
Schafer András (MTK Budapest)
Csonka András (Ferencváros)
Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd)
Kiss Bence (Haladás)
Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók:

Szerető Krisztofer (Stoke City)
Bévárdi Zsombor (Siófok)
Kundrák Norbert (Ferencváros)
Bencze Márk (Vitesse)
Torvund Alexander (Videoton FC)
Szabó Levente (Genoa)

A magyar válogatott programja: 

Október 4., 19.00
Magyarország-Szlovénia

Október 7.
Hollandia-Magyarország, 16.00

Október 10.
Málta-Magyarország, 18.00


Kapcsolódó cikkek

A szerdai játék és hozzáállás az elvárás

A magyar válogatott a harmadik helyen végzett a ciprusi nemzetközi tornán. A kupán azonban nem az eredményesség volt az elsődleges szempont, hanem az, hogy Várhidi Péter szövetségi kapitány folytathassa a jövő válogatottjának építését.

A portugálok erős magyar válogatottra készülnek

Helio Sousa, a portugál U19-es válogatott szakvezetője magyar válogatott elleni mérkőzés előtt az mlsz.hu-nak elmondta: nem téveszti meg, hogy Mészöly Géza együttese visszafogottabb teljesítményt nyújtott az osztrákok elleni nyitányon.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017