U19-es csapatunk második a Vilotic-tornán
U19 férfi   |   Csapat   |   2021. szeptember. 07., 21:34
U19-es csapatunk második a Vilotic-tornán

Montenegró és Azerbajdzsán legyőzése után a szerbek elleni 1–0-s vereséggel zárta szereplését a szabadkai Vilotic-tornán U19-es válogatottunk. Ezzel Tímár Krisztián csapat a 2. helyen végzett. A torna gólkirálya 3 találattal Sztojka Dominik.

A Vilotic-torna utolsó ellenfelével, a házigazdákkal nagyon jó iramú, látványos mérkőzést játszott U19-es csapatunk. A találkozó első két nagy helyzetét a magyar válogatott alakította ki, de a vezetést nem sikerült megszerezni.

A mérkőzés egyenrangú felek küzdelmét hozta, amelyek közül a szerbek a 42. percben gólra tudtak váltani egy akciót: a labdakihozatalnál eladtuk a labdát, ezt követően pedig a kelleténél lassabban rendeződtünk, ellenfelünk pedig gyors kombináció után a kapunkba passzolt.

A hátralevő időben is meccsben voltunk, sok helyzetet alakítottunk ki és az utolsó 15 percre teljesen beszorítottuk a szerbeket, akik kontrákra próbáltak alapozni. Végül – bár a mérkőzés képe alapján a döntetlen is megérdemelt lett volna – egy gól döntött a torna házigazdájának javára.

A torna második helyén végző magyar válogatott 7 gólt szerzett a három találkozón és csak háromszor tudták bevenni kapuját. A három találatig jutó Sztojak Dominik pedig a torna gólkirálya lett. 

– Tanulni akarunk ezekből a találkozókból, kielemezzük a mai mérkőzést is, nagyon hasznos torna áll mögöttünk. Sajnálom az utolsó találkozót, e miatt van egy kis keserű szájíz, mivel úgy gondolom, hogy a döntetlen igazságosabb lett volna. Mint eddig minden mérkőzésen, sok helyzete alakítottunk ki, de ezeket most nem tudtuk gólra váltani. Más lett volna a párharc alakulása, ha gólt tudunk szerezni. De az is igaz, hogy az eddigi legjobb ellenféllel játszottunk. Le kell vonni a tanulságokat és kijavítani a hibákat. Az Eb-selejtezőket optimistán, bizakodóan várom, ott hasonló mérkőzések várnak ránk. Nagyon kemény dolgoztunk és szeretnénk továbbjutni az elitkörbe. Úgy gondolom, jó úton járunk – nyilatkozta a lefújást követően Tímár Krisztián szövetségi edző.

Magyarország–Szerbia 0–1 (0–1)
Magyarország: Senkó Zsombor – Csinger Márk, Debreceni Ákos (Alaxai Áron, 56.), Szujó Attila – Kovács Mátyás, Bényei Ágoston, Benczenleitner Barna – Bartha Botond (Sztojka Dominik, 46.), Biben Barnabás (Kerezsi Zalán, 56.) – Szendrei Ákos (Redzic Damir, 46.), Németh Dániel


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...