U17, U19: Idegenben zárják az évet elitkörös válogatottjaink
U17 férfi   |   Csapat   |   2018. november. 13., 13:18
U17, U19: Idegenben zárják az évet elitkörös válogatottjaink

A Preisinger Sándor vezette férfi U17-es csapat szerdán Poprádon lép pályára a házigazda szlovákok ellen, míg Németh Antal együttese, az U19-es válogatott pénteken Ancona közelében, Recenatiban meccsel az olaszokkal.

Mindkét válogatott remek teljesítménnyel, csoportgyőztesként jutott tovább az Eb-selejtezőben, és már a tavaszi elitkörre készül e heti mérkőzéseivel. Az U17-es csapat kedden elutazott Poprádra, ahol szerdán délben lép pályára a házigazdák ellen (a mérkőzés ITT élőben látható majd). A szlovák válogatott hibátlan teljesítménnyel, 12-0-ás gólkülönbséggel nyerte meg Eb-selejtezős csoportját, Észak-Írországot, Törökországot és San Marinót is legyőzve.

– Az Eb-selejtezős kerethez képes jó néhány változás van a csapatban, a hiányzóink helyére olyan játékosokat hívtunk meg, akiknek már viszonylag régebben nyílt lehetőségük a bizonyításra – mondta az elutazás előtt az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor szövetségi edző. – Minden kerettag legalább egy félidőnyi játéklehetőséget kap a mérkőzésen, amelyen reményeim szerint nem látszik majd, hogy felkészülési találkozó, ugyanis mindenkitől a tétmeccseken látott hozzáállást várom el. Új taktikai elemeket nem gyakorlunk, azt a játékot szeretném viszontlátni, amit a selejtezőkön mutatott a csapat, de természetesen bízom benne, hogy sikerül előrelépnünk, és javítani az eddigi teljesítményükön.

Az U19-es válogatott a Szlovénia, Koszovó és Ausztria előtt végzett Eb-selejtező csoportja első helyén, az év zárásaként, pénteken 11.00 órától Olaszországban lép pályára felkészülési mérkőzésen. Az olasz válogatott is csoportgyőztesként jutott az elitkörbe (7-0-ás gólkülönbséggel, a dánokat, a finneket és az észteket megelőzve), ez alapján is megjósolható, hogy együttesünkre kimondottan nehéz mérkőzés vár. A két válogatott idén tavasszal egy alkalommal már meccselt egymással Olaszországban, akkor a házigazdák 1-0-ra nyertek.

– Rangos mérkőzés vár ránk, egy erős rivális ellen. A találkozó méltó lezárása az évnek, és egyben remek felkészülési lehetőség a tavaszi elitkörre – mondta az mlsz.hu-nak Németh Antal. – A keret – két játékos kivételével – ugyanaz, mint az Eb-selejtezőkön, az elitkörös szereplést kiharcoló játékosok teljesítményükkel kiérdemelték, hogy ott lehessenek az olaszok ellen. Ez persze nem jelenti azt, hogy már most adott az elitkörös keretünk, a januári és februári összetartásokon ismét megnyílik a lehetőség a bizonyításra jó néhány olyan játékos előtt, akikkel számolunk a bővebb keretben, de a selejtezőkön nem kerültek be a csapatba. Szeretnénk minden játékelemben javulni, mert az Eb-selejtezőkön azért voltak még hiányosságaink, és természetesen az eredmény sem másodlagos, megpróbáljuk bizonyítani, hogy az európai élcsapatok közé sorolt olaszok ellen is versenyképesek vagyunk.

Az U17-es válogatott kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (Illés Akadémia)
Vaits Marcell (Puskás Akadémia)

Védők:

Buna Gábor (Honvéd-MFA)
Hosszú Zétény (Puskás Akadémia)
Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia)
Pereira Américo (Győr)
Feledy Balázs (Puskás Akadémia)
Csányi Ádám (Honvéd-MFA)
Horváth Milán (Honvéd-MFA)
Dávid Zoltán (Békéscsaba)


Középpályások:

Kata Mihály (MTK Budapest)
Takács Kevin (1860 München)
Tóth Borisz (DVTK)
Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Szalay Szabolcs (Illés Akadémia)

Támadók:

László Dávid (Honvéd-MFA)
Tóth Milán László (Illés Akadémia)
Mester Csaba (Austria Wien)
Molnár Rajmund (Honvéd -MFA)
Zuigéber Ákos (MTK Budapest)
Komáromi György (Puskás Akadémia)

Az U19-es válogatott kerete:

Kapusok:

Ásványi Balázs (Puskás Akadémia)
Kovács Péter (DVSC)

Védők:

Kovács Krisztián (ETO FC Győr)
Mocsi Attila (MOL Vidi FC)
Csóka Dániel (Wolverhampton)
Zeke Márió (MOL Vidi FC)
Molnár Dominik (Paks)
Bolla Gergő (Illés Akadémia)

Középpályások:

Bokros Szilárd (Puskás Akadémia)
Szendrei Norbert (Bp. Honvéd)
Csonka András (Ferencváros)
Szoboszlai Dominik (Salzburg)
Bencze Márk (Vitesse)

Támadók:

Szerető Krisztofer (Stoke City)
Schön Szabolcs (Ajax)
Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Tímári Norman (Cegléd)
Torvund Alexander (Ullern IF)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.