Szerdától Győrben selejtez az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Csapat   |   2021. október. 04., 12:11
Szerdától Győrben selejtez az U19-es válogatott

A Tímár Krisztián vezette férfi U19-es válogatottunk a fehéroroszok ellen kezdi hazai Eb-selejtező tornáját, majd az észt és az osztrák csapattal is megmérkőzik.

Két évvel a legutóbbi utánpótlás-minitornák után ismét tétmérkőzésekre készülnek a magyar korosztályos-válogatottak. Elsőként a férfi U19-es válogatottunk próbálja meg kiharcolni a tavaszi elitkörben való részvételt, Tímár Krisztián csapata Győrben és Gyirmóton vívja meg Eb-selejtezőit a következő bő egy hétben. Első meccsét szerdán 20.00 órakor a fehéroroszok ellen játssza csapatunk az ETO Parkban, majd szombaton 17.45-től Gyirmóton az észtek, jövő kedden 15.00 órakor pedig az osztrákok lesznek a mieink ellenfelei. A csoport első két helyezettje jut tovább a tavaszi elitkörbe.

A magyar válogatott négy felkészülési mérkőzést játszott le a torna előtt, a szlovákokat itthon 3-0-ra győzte le, majd magabiztos győzelmet aratott a montenegrói és az azeri csapat ellen a szabadkai Vilotic-tornán, melynek döntőjében 1-0-ra alulmaradt a házigazda szerbekkel szemben.

Tímár Krisztián az alapemberei közül nem számíthat a sérülés miatt kimaradó Bényei Ágostonra, őt leszámítva azonban a legerősebb kerettel vág neki a viadalnak együttesünk.

– Nehéz feladat vár ránk a csoportban, de optimistán várom a selejtezőket, mert az elmúlt hónapokban sikerült kialakítanunk egy olyan válogatottat, amely képes a nemzetközi szinten elengedhetetlen egységes, szervezett futballra, ugyanakkor megvannak benne azok az egyéniségek, akik meccseket tudnak eldönteni. A felkészülési mérkőzéseink azt mutatták, hogy sok helyzetet tudunk kialakítani, és a legtöbb meccsünkön jól is használtuk ki a lehetőségeinket, a pontos támadójátékra az Eb-selejtezőn is nagy szükségünk lesz. Egy masszív, erős fehérorosz csapat lesz az ellenfelünk az első fordulóban. Mint minden ilyen jellegű tornán, az első mérkőzés nagyon fontos, egy győzelem hatalmas lendületet adhat a folytatásra – mondta az mlsz.hu-nak Tímár Krisztián.

A minitorna programja:

Október 6.
Ausztria-Észtország, 15.30, Alcufer Stadion, Gyirmót
Fehéroroszország-Magyarország, 20.00, ETO Park, Győr

Október 9.

Ausztria-Fehéroroszország, 15.30, ETO Park, Győr
Magyarország-Észtország, 17.45, Alcufer Stadion, Gyirmót

Október 12.,

Észtország-Fehéroroszország, 15.00, Alcufer Stadion, Gyirmót
Magyarország-Ausztria, 15.00, ETO Park, Győr

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Senkó Zsombor (Juventus)
Molnár Zsombor (Vasas)
Pataki Márk (Haladás)

Védők:

Szujó Attila (Debrecen)
Csinger Márk (SPAL)
Alaxai Áron (Puskás Akadémia)
Debreceni Ákos (Paksi FC)
Török Kevin (Lecce)

Középpályások:

Fodor Péter (MOL Fehérvár)
Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Vas Gábor (Paksi FC)
Nagy Olivér (Soroksár)
Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)
Farkas Botond (Vasas)
Biben Barnabás (Szentlőrinc)
Sztojka Dominik (Vasas)

Támadók:

Gera Zalán (Ferencváros)
Szendrei Ákos (DAC)
Németh Dániel (ZTE FC)
Damir Redzic (Soroksár)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...