Szerdán a szlovákok ellen játszik az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Csapat   |   2021. augusztus. 02., 14:33
Szerdán a szlovákok ellen játszik az U19-es válogatott

A 2003-as korosztály a koronavírus-járvány miatt nem szerepelhetett U17-es Európa-bajnokságon, most U19-ben próbálja meg kiharcolni az Eb-szereplést. A Tímár Krisztián vezette szakmai stáb az idény első edzőtáborozásának végén nemzetközi mérkőzésen is felmérheti az őszi selejtezőkre készülő együttes játékosainak állapotát.

A Tímár Krisztián vezette együttes hazai pályán harcolhatja ki az elitkörbe jutást az őszi Eb-selejtezőcsoportból, a minitornát október 6-12. között rendezik meg. A mieink az első kalapból az osztrákokat, a harmadikból a fehéroroszokat, a negyedikből az észteket kapták ellenfélnek.

A tétmeccsekre való felkészülés hétfőn elkezdődött, az első idénybeli edzőtábort szerdán 17.00 órakor a Szlovákia elleni mérkőzés zárja le a győri ETO Parkban.

– Tavaly nyáron kezdtük el a közös munkát ezzel a korosztállyal, azóta néhány összetartáson sikerült alaposan megismerkednem az itthon játszó labdarúgókkal, és két nemzetközi mérkőzést is játszottunk a románok ellen – mondta az mlsz.hu-nak Tímár Krisztián szövetségi edző. – A mostani összetartásra a külföldön játszókat és az MTK játékosait nem tudtuk meghívni, így lehetőségem lesz megnézni néhány olyan labdarúgót is, akik konkurenciát jelenthetnek egyes posztokon akkor is, amikor már teljes kerettel számolhatunk. Kíváncsi vagyok, hogy az előző edzőtáborozás óta eltelt közel fél év során mennyit fejlődtek a játékosok, és arra is, hogy a szlovákok elleni mérkőzésen mennyire tudjuk megvalósítani azt a taktikát, játékfelfogást, amit az elmúlt egy évben gyakoroltunk.

A szerdai mérkőzésre – védettségi igazolvány bemutatása mellett – ingyenes a belépés, a nézők az ETO Park nyugati oldali lelátóján foglalhatnak helyet. A találkozót az MLSZ YouTube-csatornáján élőben közvetítjük.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Őri Levente (Ferencváros)
Pataki Márk (Haladás)
Molnár Zsombor (Vasas)

Védők:

Pekár István (Bp. Honvéd)
Török Kevin (Bp. Honvéd)
Alaxai Áron (Puskás Akadémia)
Debreceni Ákos (Paks)

Középpályások:

Nagy Olivér (Soroksár)
Pintér Dominik (Weston FC)
Fodor Péter (MOL Fehérvár)
Bényei Ágoston (DVSC)
Horváth Rajmund (Haladás)
Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)
Biben Barnabás (III.ker. TVE)
Németh Dániel (ZTE)
Farkas Botond (Vasas)
Sztojka Dominik (Vasas)

Támadók:

Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)
Damir Redzic (Ferencváros)
Szendrei Ákos (Paks)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...