Skót győzelem Debrecenben
U19 férfi   |   Csapat   |   2024. október. 10., 21:16
Skót győzelem Debrecenben

Férfi U19-es válogatottunk 2-1-es vereséget szenvedett a skótoktól a két csapat debreceni felkészülési mérkőzésén. Az eredménynél sokkal szomorúbb történése a mérkőzésnek, hogy Galántai Tamás súlyos sérüléssel szállították kórházba.

A novemberi Eb-selejtezőkre készülő férfi U19-es válogatott csütörtökön a skótok ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen a debreceni DEAC-stadionban.

A találkozó elején a skótok kihasználták egy védelmi hibánkat, egy kirúgást követő labdaszerzésből kerültek helyzetbe, Alfie Bavidge lőtt közelről a hálóba (0-1). Nem sokat kellett várni az egyenlítésre, a 14. percben Kern Martin jobb oldali szöglete után Vidnyánszky Mátyás lőtt kapura, a menteni igyekvő Donovan Colbyról pattant a hálóba a labda (1-1).

A folytatásban kiegyensúlyozott volt a mérkőzés, nagy küzdelem zajlott a pályán. Az 51. percben súlyos sérülés történt, Galántai Tamás lábára csúszott rá a skótok egyik játékosa, középpályásunkat sípcsonttöréssel szállították kórházba. Tizenöt perc után folytatódott a játék, és ebben a periódusban veszélyesebben játszottak a skótok, a 87. percben egy trükkös szabadrúgás-kombinációt követően vissza is vették az előnyt, Mitchel Frame lőtt 5 méterről a kapuba (1-2).

A hajrában adódott egy-két lehetőségünk, de a vendégek magabiztosan őrizték az előnyt, és megnyerték a találkozót. 

– Először is mielőbbi gyógyulás kívánunk Galántai Tamásnak a szörnyű sérülése után – mondta az mlsz.hu-nak Jeremiás Gergő szövetségi edző. – Sokként érte a csapatot a sérülése, de próbáltunk a folytatásban is kizárólag a futballra koncentrálni, és játékkal érvényesülni. Támadásban voltak jó megoldásaink, de ahhoz, hogy egy ilyen meccsen eredményesek tudjunk lenni, még több helyzetre van szükségünk. A játékosok próbálkoztak becsülettel, a hozzáállásra nem lehet panasz. Jó úton járunk, viszont meg kell tanulnunk legalább döntetlenre hozni az ilyen kiegyenlített mérkőzéseket, ha megnyerni nem is sikerül.

Magyarország-Skócia 1-2 (1-1)
Magyarország: Yaakobishvili Áron - Kuzma Hunor, Umathum Ádám, Vitályos Viktor - Varga Zétény (Bősze Levente, 78.), Galántai Tamás (Kopácsi Áron, 65.), Kern Martin, Hornyák Csaba (Girsik Attila, 92.) - Vidnyánszky Mátyás (Győrfi Milán, 92.), Szabó Szilárd (Bagi Ádám, 92.) - Simon Benedek (Kovács Patrik, 79.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereséggel folytattuk szereplésünket a Vilotic-tornán
Vereséggel folytattuk szereplésünket a Vilotic-tornán

Férfi U19-es válogatottunk az első félidőben egyenrangú ellenfele volt a portugáloknak a Vilotic-torna második játéknapján, a fordulás után ...

A szerbek legyőzésével kezdtük a Vilotic-tornát
Meccsbeszámoló
Skót győzelem Debrecenben

Férfi U19-es válogatottunk az első félidőben egyenrangú ellenfele volt a portugáloknak a Vilotic-torna második játéknapján, a fordulás után ...