Négygólos vereséghez vezettek a hibáink Lisszabonban
U19 férfi   |   Csapat   |   2018. február. 21., 13:23
Négygólos vereséghez vezettek a hibáink Lisszabonban

A magyar férfi U19-es válogatott Lisszabonban játszotta le utolsó felkészülési mérkőzését a márciusi, szkopjei Eb-selejtező elitkör előtt.

A házigazda portugálok két éve megnyerték az U17-es Európa-bajnokságot, és bár a jelenlegi U19-es keretükből csak néhányan voltak tagjai az Eb-győztes válogatottjuknak, túlzás nélkül állítható, hogy Európa egyik legerősebb együttese ellen tartotta elitkörös főpróbáját a magyar csapat. U19-es válogatottunk kilenc alapemberét nélkülözve utazott el Lisszabonba, így lehetőséget kaphattak a bizonyításra néhányan a bővebb keretből is, többen közülük a fiatalabb, 2000-es korosztályhoz tartoznak.

A mérkőzésen a hazaiak akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, és a 23. percben egy szöglet után Nuno Henrique góljával a vezetést is megszerezték. Az első félidőben a mieinknek kevés igazán nagy lehetősége volt a gólszerzésre, a fordulás után viszont több góllal kecsegtető helyzetet is sikerült kialakítani, de rendre rossz megoldást választottunk a kapu előtt. Sajnos rossz megoldásra a saját kapunk előtt is volt példa, az 58. percben Csóka Dániel öngóljával 2-0-ra alakult az állás, majd egy labdakihozatalnál utolsó játékosunk technikai hibát vétett, a portugálok pedig kihasználták a váratlan lehetőséget, és újabb gólt szereztek. A házigazdák negyedik gólja egy szépen kijátszott akció végén született, ezzel tették fölényessé megérdemelt sikerüket. 

Németh Antal szövetségi edző a mérkőzés előtt Lipcsébe utazott, és csatlakozott a pro-licences kurzus tanulmányi útjához, ezért a találkozón Michael Boris irányított a kispadról, ő értékelte az mlsz.hu-nak a játékunkat.

- Ha a helyzetek számát vesszük alapul, az eredmény csalóka kissé, de nagy különbség, hogy míg a portugálok belőtték a sajátjaikat, mi kihagytuk a lehetőségeinket. Ez önmagában is mutatja, hogy a hazaiaknak remek képességű játékosaik vannak, de emellett azt is el kell ismerni, hogy védelmünk sem működött jól, túl sokat hibáztunk a kapunk előtt, míg a portugálok pontosabban, magabiztosabban védekeztek. A következő ellenfelünk, az angol válogatott is hasonlóan erős csapat, és tétmérkőzésen már nem szabad elkövetni a maihoz hasonló hibákat - fogalmazott Michael Boris.

Portugália–Magyarország 4–0 (1–0)
Magyarország: Varga Ádám (Varga Ádám, 46.) - Krebsz Máté (Virág Ákos, 60.), Csóka Dániel (Bolla Gergő, 75.), Takács Zsombor, Berdó Máté (Majnovics Martin, 46.) - Stoiacovici Dávid, Tiefenbach Dániel (Csonka András, 63.), Kiss Bence - Bencze Márk, Torvund Alexander, Kiss Tamás (Májer Milán, 35.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...