Küzdelmes mérkőzésen maradtuk alul az olaszokkal szemben
U19 férfi   |   Csapat   |   2021. november. 11., 22:23
Küzdelmes mérkőzésen maradtuk alul az olaszokkal szemben

A magyar válogatott küzdelmes, nagy iramú mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedett az olaszok elleni felkészülési mérkőzésen.

Férfi U19-es válogatottunk októberben kiharcolta a továbbjutást az Eb-selejtező csoportjából, így a szintén elitkörös olaszok elleni két mérkőzés már a tavaszi elitkörre való felkészülés első állomásának is beillett.

A magyar válogatott az ígért bátor játékkal kezdte a mérkőzést, már az ellenfél térfelén megpróbált nyomást gyakorolni az olaszokra, akik eleinte nem is tudtak komolyabb fölényt kiharcolni. Az első negyedóra után labdabirtoklási fölénybe kerültek ugyan a vendégek, de helyzeteket nem tudtak kialakítani a kapunk előtt. A félidő második felében áttevődött a játék a magyar térfélre, de szervezetten, fegyelmezetten védekeztünk, emellett egy-két ellentámadásunk végén eljutottunk az ellenfél kapujáig is. Senkó Zsombornak egy-két távoli lövés után volt ugyan dolga, de jelentősebb nyomás nem alakult ki a kapunk előtt.

A félidő utolsó tíz perce kiegyenlített játékot hozott, ebben a periódusban valamivel veszélyesebben futballozott a magyar válogatott, de a szünetig nem esett gól.

A fordulás után az olaszok egyre veszélyesebben játszottak, jól szálltak be a cseréik, néhány villámgyors akciójuk végén nehéz helyzetbe kerültek a védőink. A 68. percben megszületett a vendégek vezetőgólja, Duccio Degli Innocenti 18 méterről lőtt kapura, a labda a bal kapufáról pattant a hálóba (0-1).

A gól után kezdeményezőbbé vált a játékunk, az olaszok többször csak szabálytalanul tudták megállítani a lendületes akcióinkat. Egy-két ígéretes helyzetet sikerült kialakítani, de az olaszok egy pillanatra sem adták fel a stabil védekezésüket, így ziccerig nem tudtunk eljutni. A hajrában még volt egy-két lehetőségünk, de az egyenlítés nem jött össze, a vendégek 1-0-ra megnyerték a találkozót.

– Annak örülök, hogy sikerült megvalósítanunk a taktikai elképzeléseinket a pályán, letámadtuk az olaszokat, magasan szereztünk labdákat, ebben a játékelemben talán jobbak is voltunk ellenfelünknél. A megszerzett labdákkal azonban jobban kellett volna gazdálkodnunk, pontosabb támadójátékkal, koncentráltabb befejezésekkel több lehetőségünk lett volna a gólszerzésre. Az olasz csapat nagyszerű játékosokból áll, gyorsan futballoztak, hatékonyan védekeztek, de bízom benne, hogy hétfőn, a második mérkőzésre sikerül előrelépnünk, és eredményesebb lesz a játékunk – mondta a lefújás után Tímár Krisztián szövetségi edző.

A két csapat hétfőn 18.00 órától ismét megmérkőzik egymással, ezúttal Telki lesz a helyszín.

Magyarország-Olaszország 0-1 (0-0)
Magyarország: Senkó Zsombor - Szujó Attila, Csinger Márk, Debreceni Ákos - Kovács Mátyás, Sztojka Dominik (Horváth Artúr, 73.), Biben Barnabás (Simut Mario Lucas, 88.), Nagy Olivér (Csatári Gergő, 64.), Benczenleitner Barna (Dezamits Dominik, 88.) - Németh Dániel (Gera Zalán, 73.), Redzic Damir (Kerezsi Zalán, 64.) 
Olaszország: Sebastiano Desplanches - Mattia Zanotti, Riccardo Turicchia, Duccio Degli Innocenti, Daniele Ghilardi, Diego Coppola, Giovanni Fabbian, Cesare Casadei, Tommaso Mancini, Samuele Vignato, Samuele Vignato


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...