Egygólos vereség az Eb-selejtezők főpróbáján
U19 férfi   |   Csapat   |   2024. október. 13., 15:24
Egygólos vereség az Eb-selejtezők főpróbáján

Férfi U19-es válogatottunk az első félidőben Szabó Szilárd révén vezetést szerzett ugyan Skócia ellen, de a vendégek büntetőből egyenlítettek, majd a fordulás után egy szöglet után megszerezték a győztes találatot a DEAC-stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen.

A Jeremiás Gergő vezette U19-es válogatott a csütörtöki 2-1-es vereség után ismét pályára lépett Debrecenben a skótok ellen, ez volt a novemberi, andorrai Eb-selejtező tornát megelőző utolsó felkészülési mérkőzésünk.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a 19. percben egy skót védelmi hibát kihasználva Szabó Szilárd lőtt jó 25 méterről a hálóba. Nem sokkal később egyenlítettek a vendégek, egy szöglet után leadott lövésnél a gólvonalon álló Kern Martin kezéről pattant le a labda, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Rory Macleod magabiztosan értékesítette.

A folytatásban már inkább a vendégek irányították a mérkőzést, nyomás alatt tartották a kapunkat, sok pontrúgást végezhettek el, emellett így jól működött a magas letámadásuk, keveset tudtuk a középpályán birtokolni a labdát. A második félidőben egy jobb oldali szöglet után nem tudtunk felszabadítani, a labda Murray Campbell elé pattant, aki a hálóba továbbított.

A második skót gól után volt néhány ígéretes lehetőségünk, de a döntetlent érő második találat nem született meg, a vendégek ezúttal is 2-1-re nyertek.

– Az első félidővel elégedett voltam, tanultunk az első meccsből, szervezettek voltunk, a támadásainkban megvolt a kellő gólveszély – mondta az mlsz.hu-nak Jeremiás Gergő szövetségi edző. – A második félidőben nagyobb nyomást helyeztek ránk a skótok, itt már belehibáztunk egy-egy pontrúgásba, és egy szögletből kapott góllal elvesztettük a mérkőzést. A mentalitásunk jó volt, de látszott, hogy egy olyan kiváló erőkből álló csapat, mint a skót, hibákra tud kényszeríteni minket, erre jobban oda kell figyelnünk az Eb-selejtezőkön. Az eredmények miatt csalódott vagyok, de hasznos összetartást zártunk, mert csapatjátékban tudtunk előrelépni, és egyének szintjén is sok kérdésre választ kaptunk a tétmeccsek előtt.

A válogatott novemberben Andorrában szerepel Európa-bajnoki selejtező tornán, a házigazdák mellett Ciprussal és Németországgal mérkőzik meg, a csoportból az első két helyezett jut a tavaszi elitkörbe.

Magyarország-Skócia 1-2 (1-1)
Magyarország: Lehoczki Bendegúz - Almeida Milán, Umathum Ádám (Vitályos Viktor, 35.), Stumpf Gábor (Kuzma Hunor, 69.)- Varga Zétény (Hornyák Csaba, 46.), Kern Martin, Szamosi Ádám (Kopácsi Áron, 58.), Girsik Attila - Szabó Szilárd (Bősze Levente, 69.), Vidnyánszky Mátyás (Bagi Ádám, 35.) - Simon Benedek (Kovács Patrik, 46.)
Gólszerzők: Szabó 19., ill. Macleod 24., Campbell 64.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Skót győzelem Debrecenben
Skót győzelem Debrecenben

Férfi U19-es válogatottunk 2-1-es vereséget szenvedett a skótoktól a két csapat debreceni felkészülési mérkőzésén. Az eredménynél sokkal szomorúbb ...

Vereséggel folytattuk szereplésünket a Vilotic-tornán
Meccsbeszámoló
Egygólos vereség az Eb-selejtezők főpróbáján

Férfi U19-es válogatottunk 2-1-es vereséget szenvedett a skótoktól a két csapat debreceni felkészülési mérkőzésén. Az eredménynél sokkal szomorúbb ...