Döntetlennel zártuk a Vilotic-tornát
U19 férfi   |   Csapat   |   2018. szeptember. 10., 19:03
Döntetlennel zártuk a Vilotic-tornát

U19-es válogatottunk a második helyen fejezte be a szabadkai Vilotic-tornát, miután az utolsó játéknapon 2-2-es döntetlent játszott Montenegró korosztályos csapatával.

A magyar U19-es válogatott a házigazda szerbek legyőzésével kezdte meg a 25. Vilotic-tornát, de a második játéknapon Izrael ellen nem tudtunk pontot szerezni, ellenfelünk 0-1-ről fordítva 3-1-re győzött. A harmadik játéknap előtt még a tornagyőzelemre is lehetősége volt a magyar csapatnak, de ehhez nyerni kellett Montenegró ellen, és az izraeliek eredménye is befolyásoló tényező volt.

A mérkőzés első félidejében egyik csapat sem tudott helyzeteket kialakítani, a montenegróiak elsősorban a biztonságra törekedtek, a támadásainkban viszont nem volt meg az átütőerő ahhoz, hogy feltörjük a védelmüket. A fordulás után húsz másodperc sem telt el, amikor egy saját térfélen történt labdavesztés után az ellenfél megszerezte a vezetést, majd három perc múlva ismét odaajándékoztunk egy gólt a montenegróiaknak.

Nem esett szét a csapat, tíz perc sem telt el, és ismét döntetlen volt az állás, előbb Szerető Krisztofer beadása után Kiss Tamás volt fejjel eredményes, majd Szerető a Bokros Szilárddal szemben elkövetett szabálytalanság után tizenegyesből vette be az ellenfél kapuját. A folytatásban megvoltak a lehetőségeink a győztes gól megszerzésére is, de ezek kimaradtak, 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó. A tornát Izrael nyerte 5 ponttal, a mieink 4 ponttal a második helyen zártak, megelőzve Montenegrót és Szerbiát. A magyar válogatott legközelebb októberben lép pályára a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán.

- Az első félidő nagyon gyenge színvonalú játékot hozott, rosszul futballoztunk, nem tudtuk úgy építeni a támadásainkat, ahogy szerettük volna. A második félidőben próbáltunk bátrabban futballozni, és bár három perc alatt két gólt kaptunk, gyorsan kiegyenlítettünk, és minden esélyünk megvolt a győztes gól megszerzésére is. Kiegyenlített mezőnyben végeztünk a második helyen, ami bizakodásra ad okot az Eb-selejtezők előtt, de sokat kell még javulnunk a tétmérkőzésekre, és ki kell küszöbölnünk a súlyos egyéni hibákat, mert a tornán kapott öt gólból négy ki nem kényszerített hiba eredménye volt – mondta az mlsz.hu-nak Németh Antal szövetségi edző a találkozó után.

Montenegró-Magyarország 2-2 (0-0)
Magyarország: Kovács Péter - Kovács Krisztián, Ujvárosi Ádám, Csóka Dániel, Molnár Dominik - Bokros Szilárd, Dobos Áron (Szendrei Norbert, 46.) - Szerető Krisztofer, Schön Szabolcs (Timári Norman, 46.), Kiss Tamás - Bencze Márk (Nándori Botond, 80.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...