A szerbek ellen kezdünk a Vilotic-tornán
U19 férfi   |   Csapat   |   2024. szeptember. 04., 10:39
A szerbek ellen kezdünk a Vilotic-tornán

Férfi U19-es válogatottunk nemzetközi tornán vesz részt a következő napokban: a vajdasági Vilotic-emléktornán játszik három mérkőzést.

A Jeremiás Gergő vezette együttes a novemberi Eb-selejtezőkig még öt nemzetközi mérkőzést játszik el, ebből hármat a következő napokban a szerbiai Vilotic-emléktornán. A mieink csütörtökön 16.30-kor Szabadkán a házigazda szerbek ellen lépnek pályára, két nappal később 16.30-kor Zentán a portugál, majd szeptember 10-én 15.00 órakor Topolyán a montenegrói válogatott lesz az ellenfelünk. Mivel a tornán FIFA-játéknapon rendezik, öt külföldi játékos is hazautazhatott a találkozóra, így Yaakobishvili Áron, a Barcelona kapusa, valamint Galántai Tamás (Torino), Kern Martin (Sturm Graz), Vidnyánszky Mátyás (DAC) és Bogdán Hunor (Tromsö) is a keret tagja.
 
– Intenzív hét vár ránk, hat nap alatt három mérkőzést játszunk, ráadásul kifejezetten erős riválisokkal – mondta az mlsz.hu-nak Jeremiás Gergő szövetségi edző. – A portugálok kiemelkednek a mezőnyből, de a házigazda szerbek szintén komoly játékerőt képviselnek, és Montenegró válogatottja is nagyon kellemetlen ellenfél lesz. A célunk, hogy megnézzük, hogyan működnek nemzetközi szinten az eddig gyakorolt taktikai elemek, milyen téren vannak még hiányosságaink, mely területekre kell kiemelten fókuszálnunk a novemberi Eb-selejtezők előtt. Tizenkilenc mezőnyjátékossal érkeztünk a tornára, mindenki megkapja a megfelelő játéklehetőséget, az aktuális forma, a frissesség és a különböző taktikai szempontok alapján mindhárom találkozón az aktuálisan legerősebb csapattal lépünk pályára. 
 
A magyar válogatott kerete:
 
Kapusok:
 
Yaakobishvili Áron (Barcelona)
Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia)
Engedi Márk (DVSC)
 
Védők:
 
Stumpf Gábor  (MTK Budapest)
Kuzma Hunor (Békéscsaba)
Umathum Ádám (Csákvár)
Bacsa Benjámin (DVTK)
Kaczvinszki Dominik (Újpest FC)
 
Középpályások:
 
Varga Zétény (DVTK)
Girsik Attila (Vasas)
Szamosi Ádám (DVTK)
Galántai Tamás  (Torino)
Kern Martin (Sturm Graz)
Somfalvi Bence (Soroksár)
Hornyák Csaba (DVSC)
Mikolay Timóteus (Vasas)
 
Támadók:
 
Vidnyánszky Mátyás (DAC)
Bakó Sámuel (MTK Budapest)
Szabó Szilárd (Soroksár)
Molnár Csaba (Vasas)
Simon Benedek (Honvéd)
Bogdán Hunor (Tromsö)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

A szerbek legyőzésével kezdtük a Vilotic-tornát
A szerbek legyőzésével kezdtük a Vilotic-tornát

Férfi U19-es válogatottunk remek teljesítményt nyújtott a szerbek elleni szabadkai mérkőzésen, Szabó Szilárd duplájával és Girsik Attila hajrában ...

A szerbek ellen kezdünk a Vilotic-tornán
Meccsbeszámoló
Vereséggel folytattuk szereplésünket a Vilotic-tornán

Férfi U19-es válogatottunk remek teljesítményt nyújtott a szerbek elleni szabadkai mérkőzésen, Szabó Szilárd duplájával és Girsik Attila hajrában ...