A címvédő angolokkal is játszik tavasszal az U19-es válogatott

2017-12-06 12:09:19

Nyonban kisorsolták az U17-es és U19-es férfi válogatottak Eb-elitkörös csoportjait, valamint elkészültek az őszi Eb-selejtezők csoportbeosztásai is.

Az U17-es és az U19-es férfi válogatott egyaránt kiharcolta ősszel az Eb-elitkörös szereplést, így tavasszal egy-egy minitornán lépnek pályára az Európa-bajnoki szereplés kiharcolásáért.

Az U19-es csapat a címvédő angol, a macedón és a lett válogatott ellen lép pályára március 21-től, a tornának Macedónia ad otthont, csak a csoport győztese kvalifikálja magát a finnországi viadalra.

Az U17-es válogatott dolga egy fokkal talán könnyebbnek tűnik: március 22-től Izrael, Szlovénia és Románia ellen lép pályára csapatunk a tavaszi elitkörben. A nyolc csoportgyőztes mellett itt már a hét legjobb második helyezett is biztosíthatja helyét az angliai Európa-bajnokságon, ráadásul rendezői leszünk az elitkörnek.

A 2018/2019-es idény őszi selejtező tornáinak is elkészült a csoportbeosztása, itt mindkét korosztályban rendező lesz Magyarország. Az U17-es csapatunk szeptember 30-tól Szerbia, Románia és Litvánia ellen próbálja meg kiharcolni a továbbjutást, az U19-es válogatott pedig október 10-től Ausztria, Szlovénia és Koszovó ellen igyekszik megszerezni a továbbjutást érő első két hely valamelyikét.

Kapcsolódó cikkek

U19: vereséghez vezettek az egyéni hibák

Az első félidőben ziccerek sorát rontotta el válogatottunk, a második félidőben pedig védekezésben vétettek hibákat a játékosok a szabadkai Vilotic-torna első meccsén, Izrael ellen.

Kétgólos vereség a szlovákoktól

Nem tudta megismételni keddi jó játákát, s így kétgólos, 3-1-es vereséget szenvedett a magyar U15-ös válogatott Lipóton a szlovákok hasonló korú játékosaitól. A magyar csapat gólját Tajti Mátyás lőtte a 37. percben.

Vasárnap utazik az Eb-selejtezők helyszínére a csapat

A szombat délelőtti edzést követően Wilco van Buuren kijelölte szűk keretét a jövő heti U19-es Eb-selejtezőtornára. Együttesünk hétfőn San Marino, szerdán Azerbajdzsán, szombaton pedig Skócia korosztályos gárdájával mérkőzik meg Nyíregyházán. A csoport első két helyezettje jut tovább a jövő tavasszal esedékes elitkörbe.

Adorján Krisztián: cél az Európa-bajnokság!

U19-es válogatottunk meggyőző teljesítménnyel jutott be az Eb-selejtező tavaszi elitkörébe.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017