Vereséggel búcsúztak Spanyolországtól az U17-esek
U17 férfi   |   Csapat   |   2024. február. 16., 19:48
Vereséggel búcsúztak Spanyolországtól az U17-esek
Fotó: Wacha Judit

Négy gól született a svájciak elleni felkészülési mérkőzésen San Pedro del Pinatarban, de ezek közül csak egyet szerzett a magyar válogatott.

Az Eb-selejtező elitkörre készülő férfi U17-es válogatott szerdán 2-0-ra legyőzte az íreket, pénteken pedig a svájciak ellen lépett pályára az edzőtáborozás utolsó napján. Jeremiás Gergő szövetségi edző ezúttal nagyrészt azoknak a játékosoknak adott lehetőséget a kezdőcsapatban, akik csak csereként léptek pályára az első összecsapáson.

A mérkőzés első félideje mozgalmas volt, de nagyrészt a svájciak akarata érvényesült, akik a 16., a 25. és a 28. percben is bevették a mieink kapuját, míg magyar részről a 35. percben Kancsíj Artúr volt eredményes. A második félidőben a magyar válogatott játszott veszélyesebben, de nem tudtuk szorosabbá tenni a találkozót, amelyet a svájciak 3-1-re megnyertek.

– Az első félórában nem működött, amit elterveztünk, sokat hibáztunk, és rosszul reagáltunk a svájci gólokra – értékelt a mérkőzés után Jeremiás Gergő. – Ezt követően változtattunk a játékon, innentől kezdve jobban nézett ki a csapat, szépítettünk, és végig benne volt a levegőben, hogy szorossá tudjuk tenni a mérkőzést. Ez végül nem jött össze, de voltak jó periódusaink a folytatásban. Az edzőtábor végére komplex képet kaptam arról, hogy mire számíthatok a csapattól elitkörben, és a játékosokról is hasznos információkat szereztem. Az elmúlt egy hétben mindent az elitkörre való felkészülésnek rendeltünk alá, a leendő ellenfeleink játékát is figyelembe véve gyakoroltuk a taktikai elemeket. Igyekszünk tanulni az elkövetett hibákból, és a márciusi tétmérkőzésekre tovább javítani a játékunkat.

Svájc-Magyarország 3-1 (3-1)
Magyarország: Fodor-Papp Tamás - Tarcza Gergő (Csorba Dominik, 54.), Szekér Botond, Rácz István (Vitályos Viktor, 54.) - Zója-Katona Márk (Koncz Dávid, 78.), Kiss László (Décsy Ádám, 66.), Németh Hunor, Bolgár Botond - Hős Zsombor (Barkóczi Barnabás, 66.), Kancsij Artúr (Kovács Bendegúz, 54.), Egri Imre (Kovács Patrik, 66).


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.