U17: Kétgólos vereség a spanyolok ellen
U17 férfi   |   Csapat   |   2022. október. 16., 22:25
U17: Kétgólos vereség a spanyolok ellen

Férfi U17-es válogatottunk a portugálok elleni 3-3-as döntetlen után 2-0-s vereséggel zárta a spanyolok elleni összecsapást Balmazújvárosban, a négy csapatos UEFA-torna második játéknapján.

A magyar U17-es válogatott ismét a 2023-as, hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság egyik helyszínén, Balmazújvárosban játszott a négy csapatos felkészülési UEFA-tornán. Az ellenfél Európa egyik legerősebb csapata, a spanyol válogatott volt, amely múlt csütörtökön 1-0-ra legyőzte a hollandokat. Belvon Attila nyolc helyen változtatott a portugálok elleni 3-3-as meccs kezdőcsapatán, de a spanyoloknál is sok csere volt a hollandok ellen pályára lépő együtteshez képest.

A magyar válogatott többnyire védekezett a találkozó első félidejében, és kontrákból próbálta megbontani a spanyolok védekezését, de nagyon kevés alkalommal nyílt lehetősége kecsegtető lehetőségek kidolgozására. A spanyolok gyorsan, dinamikusan, kombinatívan játszottak, jelentős labdabirtoklási fölényben futballoztak, és jó néhány helyzetet kialakítottak. 

A 27. percben a magyar csapat kapusa, Yaakobishvili Áron nagy védéssel őrizte meg a gól nélküli állást, a Barcelona kapusa közvetlenül a szünet előtt is bravúrral segítette ki a szervezetten és fegyelmezetten védekező magyar csapatot, így gól nélküli döntetlennel ért véget a játékrész.

A fordulás után mindössze néhány perc telt el a meccs addigi legnagyobb helyzetéig, Harangi Aiden hatalmas mentésének köszönhettük, hogy maradt a gól nélküli állás. A 60. percben Belvon Attila négyet cserélt, majd a 62. percben a spanyolok megszerezték a vezetést, egy gyors akció végén Agirreburualde lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). A mérkőzés végéhez közeledve többször jutottunk el a vendégek kapujáig, de az egyenlítés nem sikerült, sőt a 91. percben a spanyolok büntetőből, Yamal révén beállították a 2-0-s végeredményt.

A magyar válogatott szerdán a hollandok ellen zárja a viadalt a debreceni Nagyerdei Stadionban.

– Nem volt meg bennünk az a dinamika, amelyre szükség lett volna a védekezésben, valamint az a labdabiztosság, amely ahhoz kellett volna, hogy kiszabaduljunk a spanyolok által leszűkített területekből, és folytatni tudjuk a játékot. Természetes, hogy egy ilyen kiemelkedő képességű csapat, mint a spanyol, ki tudja használni a hiányosságainkat, és uralni tudja a játékot. Abban bízom, hogy a hollandok ellen ismét meglesz bennünk az a magabiztosság és kezdeményező játék, ami az eddigiekben jellemezte a csapatunkat – mondta a mérkőzés után Belvon Attila.

Magyarország-Spanyolország 0-2 (0-0)
Magyarország: Yaakobishvili Áron - Harangi Aiden (Molnár Csaba, 82.), Umathum Ádám, Kubicsek Levente, Hornyák Csaba - Kern Martin (Balabás Bence, 61.), Fenyő Noah (Katona István, 91.) - Varga Zétény (Balogh Zsombor, 61.), Bagi Ádám (Galántai Tamás, 82.), Földi Gergő  (Girsik Attila, 61.) - Cserkuti-Németh Olivér (Lengyel Noel, 61.)

 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.