U17: Kétgólos győzelem a görögök ellen
U17 férfi   |   Csapat   |   2022. szeptember. 13., 18:38
U17: Kétgólos győzelem a görögök ellen

Férfi U17-es válogatottunk Bagi Ádám duplájával 2-0-ra legyőzte a görögöket felkészülési mérkőzésen.

A Telki Kupa megnyerése után ismét edzőtáborba vonult a jövő májusi, hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra készülő férfi U17-es válogatott. Belvon Attila szövetségi edzőnek ezúttal is kellett számolnia néhány hiányzóval, így ismét lehetőséget kaptak új futballisták a keretben. A görögök elleni páros mérkőzés első felvonását kedden délután a budaörsi stadionban rendezték.  
 
A mérkőzés első félidejében a magyar válogatott többet birtokolta a labdát, de támadásban kissé kiszámítható volt a játéka, ezért nem sikerült megbontani a vendégek védelmét. A görögök kevesebbszer jelentek meg a kapunk előtt, de nem voltak veszélytelenek, két alkalommal Lehoczkinak nagyot kellett védenie. A gól nélküli első félidőt követően az 50. percben megszereztük a vezetést, a szünetben csereként beálló Földi Gergővel szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Bagi Ádám értékesítette magabiztosan (1-0). A gól után a görögök próbáltak támadóbb szellemben fellépni, de vesztükre, az 57. percben ugyanis megdupláztuk az előnyt, egy bal oldali akció során Bagi Ádám kapott labdát, a tizenhatoson belül kicselezte a védőjét, majd az öt és feles sarkától a hosszú sarokba lőtt (2-0). 
 
 
A hátralévő időben mindkét válogatott előtt adódott még gólszerzési lehetőség, a magyar és a görög csapat is hagyott ki ziccert, az eredmény viszont nem változott, így a mieink kétgólos győzelemmel zárták a találkozót. Csütörtökön 12.00 órakor Újpesten ismét megmérkőzik egymással a két csapat.
 
– Örülök, hogy ismét gólokat tudtunk szerezni, hátul pedig lehoztuk nullára a meccset. A második félidő elején jól sült el, amit megbeszéltünk a szünetben, ebben a periódusban tudtuk eldönteni a mérkőzést. A legtöbb görög támadást sikerült levédekeznünk, de voltak azért hibáink játéképítésben és védekezésben egyaránt, több játékelemben javulnunk kell a folytatásban – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző. 
 
Magyarország-Görögország 2-0 (0-0)
Magyarország: Lehoczki Bendegúz - Lengyel Noel (Szamosi Ádám, 59.), Ásványi Domonkos, Umathum Ádám, Kun Olivér (Baján Roland, 60.) - Balabás Bence (Kubicsek Levente, 86.), Bán Gergő (Silimon Lóránt, 60.), Bagi Ádám (Kern Martin, 68.) - Molnár Csaba (Földi Gergő, 46.), Katona István (Varga Zétény, 67.), Schneider Nándor (Balogh Zsombor, 46.)
Görögország: Beleris - Panikidis, Koutsopoulos, Alafakis, Mouzakitis, Aziz, Chatzopoulos, Kalatzh, Tselios, Kostoulas, Politakis
 

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.