U17: Győzelemmel zártuk a spanyolországi edzőtábort
U17 férfi   |   Csapat   |   2023. február. 13., 22:07
U17: Győzelemmel zártuk a spanyolországi edzőtábort

Férfi U17-es válogatottunk Simon Benedek első félidei góljával 1-0-ra legyőzte a skótokat a spanyolországi edzőtáborozás utolsó napján.

Az írek elleni dupla mérkőzés után egy másik elitkörös csapat, a skót válogatott volt férfi U17-es válogatottunk ellenfele a spanyolországi edzőtáborozás utolsó napján. Belvon Attila együttese ezen a mérkőzésen játszott a legjobban az összetartás során, és annak ellenére, hogy négy nap alatt a harmadik meccsén lépett pályára, végig irányította a találkozót, és megérdemelt győzelmet aratott.

A mieink agresszíven és hatékonyan védekeztek már az ellenfél térfelén, ezzel többször is megzavarták a skótokat, akik nem is tudták felépíteni a támadásaikat, kénytelenek voltak hosszú labdákra hagyatkozni. Sokszor tartottuk nyomás alatt és kényszerítettük hibára az ellenfelet, az első lehetőségeink azonban nem hoztak gólt. Félóra játék után azonban kihasználtunk egy védelmi hibát, Simon Benedek tört kapura, és lőtt közelről a hálóba (1-0).

A skótok hátrányban sem tudtak változtatni a játék képén, a második félidőben is a magyar válogatott akarata érvényesült, a mieink előtt adódtak a nagyobb helyzetek. Újabb gól azonban nem született, a magyar válogatott megérdemelt győzelemmel zárta a találkozót.

– A mérkőzés elejétől fogva szerettünk volna dominálni, és az első félidőben ezt sikerült is megvalósítanunk. A feljebb tolt védekezésünk jól működött, sok labdát szereztünk, megakadályoztuk, hogy az ellenfél kibontakozzon. A fölényünk nagyjából hetven percig tartott, majd a hajrában már a skótok direkt labdáit kellett hatástalanítani. Ez sikerült, szervezett és egységes volt az együttes ezen a találkozón. Jó volt látni az edzőtábor során, hogy a csapat napról napra fejlődött az Európa-bajnokságig még két mérkőzésünk van, ezekre jó alapot adhat a most zárult hosszabb összetartás – nyilatkozta a mérkőzés után Belvon Attila.



A májusi, hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt még két felkészülési mérkőzést játszik a csapat, legközelebb március 8-án a norvégokat fogadjuk.

Magyarország-Skócia 1-0 (1-0)
Magyarország: Yaakobisvili Áron (Molnár Mátyás, 46.) - Lengyel Noel, Manuel Burghart, Kaczvinszki Dominik, Hornyák Csaba - Balabás Bence (Tóth Levente, 68.), Fenyő Noah, Bagi Ádám (Girsik Attila, 80.) - Molnár Csaba (Bogdán Hunor, 80.), Simon Benedek (Katona István, 68.), Varga Zétény (Vidnyánszky Mátyás, 68.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.