U17-es Eb-elitkör: megvan az Angliába utazó keret
U17 férfi   |   Csapat   |   2024. március. 14., 15:42
U17-es Eb-elitkör: megvan az Angliába utazó keret

Férfi U17-es válogatottunk jövő szerdán megkezdi a szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozat elitkörében.

Jeremiás Gergő együttese ősszel hazai pályán harcolta ki az elitkörös szereplést, a decemberi sorsoláson viszont nem volt szerencséje, hiszen az angol és a francia válogatott is a csoportjába került, negyedikként pedig az északírek várnak a mieinkre az angol válogatottak Burton-on-Trentben található edzőközpontjában sorra kerülő összecsapásokon. 

Csapatunk szerdán a franciák ellen kezd (magyar idő szerint 20 órakor), három nappal később a házigazda angolok következnek, végül újabb három nap múlva az északírek ellen zárjuk a sorozatot. A csoportból az első helyezettek mellett a nyolc csoport hét legjobb másodikja is kijut a ciprusi Európa-bajnokságra (amelyet utolsó alkalommal rendez 16 csapattal az UEFA, jövőre 8 csapatosra szűkül a mezőny).

Jeremiás Gergő játékosai az elmúlt egy hetet Telkiben töltötték, az edzőtábor végén a szövetségi edző 19+3 főre szűkítette a bő keretet.

– A tábor során végig érezhető volt a srácokon, hogy mindenki nagyon szeretett volna bekerülni az Angliába utazó keretbe. Elégedett voltam a látott teljesítményekkel, mindenki bizonyította, hogy méltán került be a bővebb keretbe, ezért nagyon nehéz dolgom volt a szűkítésnél – mondta az mlsz.hu-nak Jeremiás Gergő. – A célunk, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból, és meglepetést okozzunk a nálunk magasabban jegyzett riválisok ellen. Az első mérkőzésen a franciák ellen lépünk pályára, és tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehéz mérkőzés vár ránk, ugyanakkor nem szeretnénk feladni a saját stílusunkat, bízom benne, hogy nyomás alatt is tudatos futball jellemzi a játékunkat. Motivált a csapat, és úgy érzem, a kellő bátorság is megvan a játékosokban ahhoz, hogy megfelelő hozzáállással futballozzunk mindhárom mérkőzésen.

A keret tagjai a négynapos edzőtábor végén, csütörtök délután hazautaztak Telkiből. A játékosok vasárnap találkoznak újra, hétfőn délután, két nappal az első selejtező előtt pedig elutaznak Angliába.

Az U17-es válogatott utazó kerete:

Kapusok:

Papp Lőrinc (Bp. Honvéd)
Bozó Mirkó (Puskás Akadémia)
Kocsis Botond (ETO FC)

Védők:

Csorba Dominik (ETO FC)
Pál Barna (Puskás Akadémia)
Szekér Botond (AKA)
Csorba Noel (Torino)
Lakatos Noel (Ingolstadt)
Bolgár Botond (Ferencváros)
Vitályos Viktor (Puskás Akadémia)

Középpályások:

Németh Hunor (Köbenhavn)
Madarász Ádám (Ferencváros)
Kugyela Zalán (Torino)
Décsy Ádám (ETO FC)
Hős Zsombor (Vasas)
Somogyi Ádám (Puskás Akadémia)

Támadók:

Barkóczi Barnabás (Vasas)
Szép Márton (Bayer Leverkusen)
Mondovics Kevin (Puskás Akadémia)
Egri Imre (DVSC)
Kovács Patrik (Fehérvár FC)
Kancsíj Artúr (Kisvárda)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.