Telki Kupa: a csehekkel sem bírt az U17-es válogatott
U17 férfi   |   Csapat   |   2019. augusztus. 10., 20:04
Telki Kupa: a csehekkel sem bírt az U17-es válogatott

A horvátok után a csehekkel szemben is két góllal maradt alul a Telki Kupán férfi U17-es válogatottunk. A zárónapon, hétfőn 15.30-tól a ciprusiakkal a harmadik helyért játszunk.

A Telki Kupa második játéknapján az a cseh válogatott volt a magyar csapat ellenfele, amely csütörtökön kétgólos hátrányt dolgozott le a második félidőben a ciprusiak ellen, és nyert végül 5-2-re. A mieink fordított utat jártak be a horvátok ellen, 2-0-ás vezetésünk után a második félidőben négy gólt kaptunk, így pont nélkül maradtunk a találkozón.

Az első negyedórában a csehek akciói több veszélyt hordoztak magukban, a 15. percben Helembai Márk a gólvonal elől mentett egy vendégziccer végén. A magyar válasz nem késett sokat, de Sztojka Dominik átlövése után kevéssel a jobb kapufa mellett hagyta el a labda a pályát. A 23. percben megszerezték a csehek a vezetést, egy bal oldali szöglet után Filip Vecheta csúsztatott a kapunk bal oldalába (0-1). A kapott gól után teljesen beszorult saját kapuja elé a magyar válogatott, a csehek jelentős fölényben játszottak egészen a félidő végéig. A 38. percben ráadásul megszerezték második góljukat, Csinger Márk szabálytalanságát követően Jakub Drozd lőtt 11-esből a jobb alsó sarokba (0-2).

Szünetben négyet cserélt Németh Antal szövetségi edző, a változtatások után kiegyenlítettebbé vált ugyan a találkozó, de a csehek mgabiztosan tartották kétgólos előnyüket. A hajrához közeledve feljavult a támadójátékunk, néhány nagy helyzetet sikerült kialakítanunk, de a szépítő találat elmaradt. A magyar válogatott 2-0-ás veresége azt jelenti, hogy a mieink hétfőn 15.30-tól a torna harmadik helyéért játszanak a horvátokkal szemben ma 7-3-ra alulmaradó Ciprus ellen, míg a tornagyőzelemért a csehek és a horvátok meccselnek egymással.

Magyarország-Csehország 0-2 (0-2)
Magyarország: Kovács Marcell - Varga Gergő (Mayer János, 70.), Csinger Márk, Szujó Attila, Helembai Márk (Benczenleitner Barna, 46.) - Horváth Artúr (Kispál Tamás, 46.), Sztojka Dominik (Bényei Ágoston, 77.), Gazdag Vajk (Török Kevin, 46.) - Bedő Roland (Redzic Damir, 61.), Németh Dániel (Doncsecz Levente, 61.), Kovács Mátyás (Kerezsi Zalán, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.