Spanyolországban edzőtáborozik az Eb-re készülő U17-es válogatott
U17 férfi   |   Csapat   |   2023. február. 07., 13:45
Spanyolországban edzőtáborozik az Eb-re készülő U17-es válogatott

Belvon Attila csapata San Pedro del Pinatar városában tölti a következő egy hetet, és három nemzetközi mérkőzés is szerepel a programjában.

A hazai rendezésű férfi U17-es Európa-bajnokságig már csak bő három hónap van hátra, ez idő alatt, a tervek szerint, még öt nemzetközi felkészülési mérkőzés vár a magyar válogatottra. Ezek közül hármat a következő egy hétben játszik le Belvon Attila együttese a spanyolországi edzőtáborozás során: csütörtökön és szombaton az írekkel, jövő hétfőn a skótokkal méri össze az erejét, mindkét ellenfelünk a márciusi elitkörre készül. A csapat hétfőn utazott el San Pedro del Pinatarba, ahol a csütörtöki mérkőzés előtt két edzés vár a játékosokra.

– A spanyolországi edzőtábor egyik fő célja, hogy előrelépjünk a labdabirtoklás terén, szeretném, ha a korábbi meccsekhez képest többet birtokolnánk a labdát, és ebből tudnánk építkezni támadásban. A másik fontos feladatunk a védekezés szervezettségének javítása, fontos lesz, hogy a védekező fázisban végig nyomást tudjunk gyakorolni az ellenfél játékosaira. Ha ezekben a taktikai elemekben sikerül előrelépnünk, az javíthat az eredményességen is, bízom benne, hogy az edzőtáborozás során jó meccseket játszunk az elitkörre készülő riválisainkkal – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila. 

U17 Eb: Hét helyszín, 16 csapat

Az idei U17-es Európa-bajnokság május 17-től június 2-ig tart, a tornának a budapesti Új Hidegkuti-stadion, Budaörs, Telki, Felcsút, Debrecen (a Nagyerdei Stadionnal és a DEAC-pályával), valamint Balmazújváros ad otthont. A mieink az Új Hidegkuti Stadionban és a Panco Arénában játsszák a csoportmérkőzéseiket. A selejtezők az elitkörnél járnak, márciusban dől el, hogy melyik 15 csapat csatlakozik a házigazda magyar válogatotthoz, az Eb-csoportok sorsolását április elején tartják meg.

A magyar válogatott spanyolországi edzőtáborának kerete:

Kapusok:

Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia)
Yaakobishvili Áron (FC Barcelona)
Molnár Mátyás (Honvéd-MFA)

Védők:

Lengyel Noel (Főnix)
Girsik Attila (Vasas)
Umathum Ádám (Puskás Akadémia)
Kubicsek Levente (Puskás Akadémia)
Manuel Burghardt (Ried)
Kaczvinszki Dominik (Honvéd-MFA)
Hornyák Csaba (DVSC)
Mohai Bálint (MOL Fehérvár)

Középpályások:

Somfalvi Bence (PFLA)
Balabás Bence (ZTE)
Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt)
Tóth Levente (Honvéd MFA)
Bagi Ádám (FTC)
Vidnyánszky Mátyás (Szentlőrinc)

Támadók:

Molnár Csaba (Vasas)
Szabó Szilárd (FTC)
Simon Benedek (Honvéd-MFA)
Katona István (Illés Akadémia)
Bogdán Hunor (Tromsö)
Varga Zétény (FTC)
Szabó Csongor (Gymnastic)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.