Preisinger Sándor kihirdette az U17-es Eb-keretet
U17 férfi   |   Csapat   |   2019. április. 25., 12:39
Preisinger Sándor kihirdette az U17-es Eb-keretet

Tizennyolc mezőnyjátékos és három kapus utazik az írországi Európa-bajnokságra.

U17-es válogatottunk márciusban hazai pályán harcolta ki az írországi Európa-bajnokságon való részvételt, miután a belgák mögött, a norvégokat és a bosnyákokat megelőzve a második helyen zárta az elitkörös tornát. Az április 4-i sorsoláson kiderült, hogy a mieink a portugál, az izlandi és az orosz válogatottal kerültek egy csoportba az Eb-n, e három csapattal mérkőzünk meg a negyeddöntőbe jutást érő első két helyért.

Preisinger Sándor szövetségi edző kihirdette az Európa-bajnokságra utazó 20+1 fős keretet, amelyben két változás történt az elitkört követően. A válogatott alapemberei közé tartozó Bekker Roland és Ominger Gergő még nem volt száz százalékos fizikális állapotban, ezért ők nem segíthették a többieket az Eb-részvétel kiharcolásában, mostanra azonban mindketten utolérték magukat, és bekerültek az utazó keretbe. Nem tarthat a csapattal Hosszú Zétény és Tóth Borisz, mindketten sérüléssel bajlódtak az elmúlt időszakban, és nincsenek száz százalékos állapotban. 

– Mindkét kimaradó játékos megérdemelte volna, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon, de csak tökéletes fizikai állapotban lévő labdarúgók segíthetik a csapatot a tornán, és jelenleg egyikük sincs száz százalékos állapotban – nyilatkozta Preisinger Sándor szövetségi edző. – Bízom benne, hogy az első mérkőzésig újabb sérülés nem nehezíti meg a dolgunkat, és a jelenlegi kerettel tudjuk megkezdeni az Eb-t. A válogatott tagjainak nagy része komoly fizikai terhelést kap ebben a hónapban, az összetartás kezdetére hat áprilisi bajnoki mérkőzésen lesznek túl, ezért fontos lesz, hogy a közös munka során a frissítésre is nagy hangsúlyt helyezzünk. Az elitkörös mérkőzések megmutatták, hogy jó versenyző típusok alkotják a válogatottat, a továbbjutásról döntő tétmeccseken hozni tudták azt a teljesítményt, amire szükség volt a sikeres szerepléshez. Bízom benne, hogy az Eb-mérkőzéseken is mindenki a legjobb formáját hozza, de az is biztos, hogy minden eddiginél nehezebb dolguk lesz majd, hogy elérjék a kitűzött célt, a csoportkörből való továbbjutást.

Az Európa-bajnokságra 18 mezőnyjátékos és 2 kapus nevezhető, de a torna során lehetőség van egy kapus cserélésére, ezért a 18 mezőnyjátékos mellett mindhárom kapus elutazik a csapattal Írországba. A keret tagjai a hétvégi bajnoki forduló után, vasárnap délután találkoznak Telkiben, majd kedden utaznak el Dublinba, ahol május 4-én lépnek először pályára a tornán.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (Illés Akadémia)
Megyeri Gábor (Honvéd-MFA
Vaits Marcell (Puskás Akadémia)

Védők:

Buna Gábor (Honvéd-MFA)
Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia)
Balogh Botond (MTK Budapest)
Orosz Donát (DVTK)
Horváth Milán (Budapest Honvéd)
Dávid Zoltán (Békéscsaba)
Bekker Roland (Mönchengladbach)
 
Középpályások: 

Kata Mihály (MTK Budapest)
Major Sámuel (Salzburg)
Ominger Gergő (Puskás Akadémia)
Kosznovszky Márk (MTK Budapest)

Támadók:

Molnár Rajmund (Honvéd-MFA)
Zuigeber Ákos (MTK Budapest)
Németh András (Genk)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
László Dávid (Honvéd-MFA)
Szalay Szabolcs (Illés Akadémia)
Kalmár Benedek (Puskás Akadémia)

A válogatott Eb-programja (magyar idő szerint):

Május 4., szombat:

Magyarország-Portugália, 20.00, UCD Bowl, Dublin

Május 7., kedd:

Izland-Magyarország, 13.00, Whitehall Stadium, Dublin

Május 10., péntek:

Oroszország-Magyarország, 18.00, Regional Sport Centre, Waterford


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.