Telki Kupa: Pont nélkül maradtunk Izrael ellen
U17 férfi   |   Csapat   |   2021. augusztus. 19., 21:33
Telki Kupa: Pont nélkül maradtunk Izrael ellen

Férfi U17-es válogatottunk a Telki Kupa második mérkőzésén is gyors vezetést szerzett, de Izrael fordított, és 2-1-re megnyerte a találkozót.

Izrael a horvátok legyőzése után három ponttal, a magyar válogatott a Montenegrótól elszenvedett vereség után pont nélkül várta a Telki Kupa második játéknapját. Szélesi Zoltán szövetségi edző zömmel azoknak a játékosoknak adott lehetőséget kezdőként a budafoki összecsapáson, akik a torna első meccsén, Montenegró ellen csereként szálltak be.

A magyar válogatott meccskezdése kísértetiesen hasonlított a két nappal ezelőttihez: négy perc sem telt el, és máris vezettünk, Huszár Marcell bombázott távolról a léc alá (0-1). Az előny megtartásával viszont ezúttal is hadilábon álltunk, az labdát jóval többet birtokló izraeliek a 19. percben büntetőből egyenlítettek (1-1), majd a 27. percben egy védelmi hibát kihasználva a vezetést is megszerezték (2-1).

A folytatásban is az izraeli együttes irányította a játékot, gyorsabban, pontosabban és kreatívabban futballozott, mint a magyar csapat. A mieink elsősorban a védekezéshez kapcsolódó játékelemeket gyakorolhatták az első félidőben, ritkán jutottunk el az ellenfél kapujáig, a szünetig egyetlen komolyabb lehetőségünk volt az egyenlítésre, de azt nem sikerült kihasználni.

A szünetben négy, az 59. percben további három helyen változtatott Szélesi Zoltán szövetségi edző, és a cseréink jól szálltak be a meccsbe, kiegyenlítetté vált a játék, jóval több magyar akció futott a pályán, agresszívebb, harcosabb lett a játékunk. Sokat tettünk az egyenlítés érdekében, de közben az izraeliek is veszélyesen futballoztak, ezért továbbra is szükség volt a koncentrált védekezés. Az eredményen azonban a lefújásig nem tudtunk változtatni, így ismét egygólos vereséggel zártuk a találkozót.

– A második félidőre találtunk rá arra a mentalitásra, érkeztünk meg arra a szintre, ahol kezdeni kellene minden egyes edzőtábort – értékelt a lefújás után Szélesi Zoltán. – A játékosok a mérkőzés második felében ráéreztek a nemzetközi szint követelményeire, és a szünet után már megfelelő hozzáállással, alázattal és agresszivitással futballoztak. Úgy érzem, a csapategység is kezd alakulni, egyre erősebb az összetartás a játékosok között. Nem sok időnk van az őszi tétmérkőzésekig, a mostani találkozók arra jók, hogy kiderüljön, kik azok, akikre számíthatunk a selejtezőkön.

A torna másik mai mérkőzésén a horvátok 2-0-ra legyőzték Montenegró együttesét.

Izrael-Magyarország 2-1 (2-1)
Magyarország: Gyetván Márk - Kokovai Csongor, Komlósi Bence (Szabó Tibor, 82.), Vaskó Aurél, Kráz Tamás (Papp Csongor, 46.) - Mihály Bálint (Boros Zsombor, 59.), Pintér Máté (Major Marcell, 59.) - László Máté (Barkóczi Benedek, 46.), Szűcs Tamás (Lisztes Krisztián, 46.), Huszár Marcell (Farkas Jeromos, 46.) - Pócs Balázs (Menyhárt Barnabás, 59.)
Gólszerzők: Ben Simon 19., Azo Ori 27., ill. Huszár 4.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.