Nyerhető meccset veszített el az U17-es válogatott

2019. február. 08., 21:25   |    

Nyerhető meccset veszített el az U17-es válogatott

U17-es válogatottunk lejátszotta első felkészülési mérkőzését spanyolországi összetartásán.

Az Eb-selejtező elitkörre készülő férfi U17-es válogatott hétfő óta a spanyolországi San Pedro del Pinatarban edzőtáborozik, és péntek délután lejátszotta első felkészülési mérkőzését is. A kilenc alapemberét nélkülöző magyar csapat jól kezdte a skótok elleni összecsapást, már az 5. percben vezetést szerzett: egy szöglet után Tóth Borisz fejelt a hálóba.

A folytatásban is a magyar válogatott dominált, de hiába dolgozott ki hatalmas helyzeteket, minden kimaradt. A szünet után feljavult a skótok játéka, és rövid időn belül két gólt szerezve megfordították az állást. Még innen is nyerhettünk volna, de továbbra is hibáztunk a befejezéseknél, csak kapufát sikerült lőnünk, így végül 2-1-re elvesztette a csapat a találkozót.

– Hiába teljesítettünk mezőnyben jól, és futballoztunk fölényben, kihagytuk a legnagyobb helyzeteket is, a skótok pedig jól használták ki a lehetőségeiket és a hibáinkat. Bosszantó, hogy vereség lett a vége, az Eb-selejtezőkön az ilyen mérkőzéseket meg kell nyerni ahhoz, hogy esélyünk legyen a továbbjutásra, a jó játék semmit sem ér szerzett gólok nélkül – értékelt a találkozót követően Preisinger Sándor.

A magyar válogatott vasárnap az angolok ellen lép pályára második spanyolországi meccsén.

Skócia-Magyarország 2-1 (0-1)
Magyarország: Vaits Marcell - Hosszú Zétény, Horváth Milán, Balogh Botond, Orosz Donát - Posztobányi Patrik, Kosznovszky Márk (Americo Pereira, 58.), Tóth Borisz (Sipos Gábor, 75.) - Komáromi György, Molnár Rajmund (Szalay Szabolcs, 58.), László Dávid (Kalmár Benedek, 58.)
Gólszerzők: Tóth az 5., ill. McKinstry az 57., McLear a 73. percben


Főszponzoraink
Szponzoraink