Négy gólt szerezve nyertünk Izland ellen a Telki Kupán
U17 férfi   |   Csapat   |   2022. augusztus. 16., 19:54
Négy gólt szerezve nyertünk Izland ellen a Telki Kupán

Férfi U17-es válogatottunk győzelemmel kezdte a Telki Kupát: Belvon Attila együttese 4-2-re nyert Izland ellen.

A magyar válogatott veszélyes támadásokkal nyitotta a Telki Kupa nyitómérkőzését, és viszonylag korán, a 6. percben megszerezte a vezetést, egy bal oldali beadás után Katona István fejelt 5 méterről a hálóba (1-0). A gól után is támadásban maradt Belvon Attila együttese, de a 13. percben a vendégek egy kontra végén váratlanul egyenlítettek: Kjartansson szerzett labdát a saját 16-osa előterében, végigrobogott a pályán, majd a 16-osunk előtt egy kényszerítőt követően a bal sarokba lőtte a visszakapott labdát (1-1).

A következő percekben kiegyenlítettebbé vált a játék, de az ivószünetben kapott taktikai utasítások gyorsan meghozták az eredményüket: a 26. percben egy sok passzból álló akció végén a bal oldalról középre tett labdát Katona lőtte közelről a jobb alsó sarokba (2-1). A 29. percben megdupláztuk az előnyt, egy védekezési hibát kihasználva Molnár Csaba egyedül törhetett kapura, elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, majd a hálóba passzolt (3-1). A 32. percben Kun Olivér 20 méterről a keresztlécet találta el, majd egy ellentámadást követőn büntetőhöz jutottak az izlandiak, Tristan pedig nem hibázott a tizenegyespontról (3-2). A 41. percben egy kontra végén közel járt az egyenlítéshez az ellenfél, de Radnóti Dániel nagy védésével megtartottuk az előnyt.

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, az izlandiak helyenként ránk tudták erőltetni az akaratukat, és egy-két nagy helyzetük is adódott. Gólt azonban csak a magyar válogatott szerzett, a 81. percben egy bal oldali szöglet után az első próbálkozásunk még levágódott a blokkról, de a kipattanóra Ásványi Domonkos érkezett, és lőtt közelről a hálóba, kialakítva a 4-2-es végeredményt.

A torna másik mérkőzésén a törökök 2-2-es döntetlent játszottak a horvátokkal. A mieink csütörtökön 17.00 órakor a horvát együttessel mérkőznek meg Budaörsön.

– Tudtuk, hogy fizikailag jók az izlandiak, és ez be is igazolódott a mérkőzésen. Örülök, hogy nyertünk, ráadásul négy gólt szerezve, de csak az első félidőben nyújtott teljesítménnyel vagyok igazán elégedett. A második játékrészben visszaesett a játék, kevésbé volt élvezhető a mérkőzés. A játék tempóján, az üres területek megjátszásában sokat kell javulnunk a következő mérkőzésekre – mondta a mérkőzés után Belvon Attila.

Magyarország-Izland 4-2 (3-2)
Magyarország: Radnóti Dániel - Lengyel Noel (Kovács Kornél, 69.), Ásványi Domonkos, Umathum Ádám, Kun Olivér (Vén Boldizsár, 69.) - Kern Martin (Bán Gergő, 56.), Balabás Bence (Somfalvi Bence, 56.) - Varga Zétény (Kopácsi Áron, 56.), Bagi Ádám (Girsik Attila, 69.), Molnár Csaba (Schneider Nándor, 56.) - Katona István (Balogh Zsombor, 69.)

A mérkőzés felvétele:


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.