Magabiztos orosz siker U17-eseink ellen
U17 férfi   |   Csapat   |   2021. szeptember. 07., 19:44
Magabiztos orosz siker U17-eseink ellen

Férfi U17-es válogatottunk 4-0-s vereséget szenvedett az orosz korosztályos csapattól.

A hazai rendezésű Eb-selejtezőkre készülő U17-es válogatottunk a horvátok legyőzésével fejezte be az augusztusi Telki Kupát, a mostani kezdőcsapatba azonban kevesen kerültek be a legutóbbi kezdőből, a szakmai stáb ugyanis több új játékost is szeretett volna megnézni, és ezúttal ők kaptak lehetőséget a bizonyításra. A találkozón meglátszott az összeszokottság hiánya, az oroszok jobban futballoztak, fölényük főként a második félidőben vált nyomasztóvá.

Az első félórában még jól tartotta magát a magyar csapat, de a 28. percben egy szögletből gólt kaptunk, így hátrányban zártuk a félidőt. A második játékrészben egyre inkább a vendégek domináltak, a 49. percben is kaptunk egy gólt, a végére pedig szétesővé vált a játékunk, egyéni hibákkal is az ellenfél kezére játszottunk, így végül fölényes lett az orosz siker, 0–4 lett a végeredmény.

– A Telki Kupa után szerettünk volna megnézni további játékosokat is, ez viszont azzal járt, az oroszok jóval összeszokottabbak voltak nálunk, lényegesen előrébb tartanak a csapatépítésben. Nem tudtuk kontrollálni azokat a területeket, ahonnal ellenfelünk kezdeményezett, nem volt kellő szervezettség és dinamika a játékunkban, és el kell ismerni, hogy a végére szétesett a játékunk, és ez egyéni hibákat is eredményezett a pályán. A mai mérkőzés egyik tanulsága, hogy nem szabad feladni, meg kell őrizni a tartásunkat bármi is történjen a pályán. A csütörtöki visszavágóra szeretnénk helyrehozni a hibákat, és a játék minden elemében előrelépni – nyilatkozta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző, aki ezen az összetartáson az U21-es válogatott mellett dolgozó Szélesi Zoltánt helyettesíti a csapat élén.

A két csapat csütörtökön 11.00 órakor ismét megmérkőzik egymással, a helyszín a III. ker. TVE pályája lesz.

Magyarország–Oroszország 0–4 (0–1)
Magyarország: Pécsi Ármin – Bodnár Gergő, Komlósi Bence, Kokovai Csongor (Lestár Szilárd 82.), Kovács Patrik – Boros Zsombor (Katkó Kende, 72.), Major Marcell (Lisztes Krisztián, 65.), Mester Áron (Lakatos Márk, 46.) – Csatári Kevin (Barkóczi Benedek, 65.), Pócs Balázs (Vecsey Zalán, 65.), Lukács Leon (Farkas Jeromos, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.