Legyőztük a törököket, megnyertük a Telki Kupát
U17 férfi   |   Csapat   |   2022. augusztus. 20., 18:46
Legyőztük a törököket, megnyertük a Telki Kupát

Férfi U17-es válogatottunk fordulatos, jó iramú mérkőzésen múlta felül a törököket a Telki Kupa utolsó játéknapján, és ezzel aranyérmes lett a viadalon.

A magyar válogatott az izlandiak elleni 4-2-es győzelem után 2-2-t játszott a horvátokkal a Telki Kupa első két fordulójában, így a mieink úgy készülhettek zárónapra, hogy amennyiben legyőzik a törököket, megnyerik a viadalt.

A török válogatott azonban remek játékerőt képviselt, és ez már az első percekben látszott: a vendégek dinamikus, gyors támadófocival rukkoltak elő, és a védekezésüket sem volt könnyű feltörni. Az első félidőben csak helyzetekig jutott mindkét együttes, a lehetőségek alapján a mieink egy picivel közelebb álltak a vezetést megszerzéséhez, de a kapu előtt nem voltunk kellően pontosak.

A második félidő is lüktető játékot hozott, az első percek után Molnár Csaba lőhetett volna gólt, de elhibázta a helyzetét, a törökök azonban pontosan fejeztek be egy akciót, Gökaj találatával az 58. percben megszerezték a vezetést (0-1). A csereként beállt Girsik Attila nem sokkal becserélése után egy védhetetlen bombagóllal egyenlített (1-1), és a törökök második góljára is ő válaszolt: egy remek emeléssel vette be az ellenfél kapuját (2-2). A 84. percben már nálunk volt az előny, a szintén csereként beállt Balogh Zsombor egy kontra végén vezette a kapusra a labdát, majd értékesítette higgadtan a ziccert (3-2), beállítva a végeredményt.

A magyar válogatott hét ponttal megnyerte a tornát, a horvátok öt ponttal a másodikok lettek, a négy pontos törökök és a pont nélkül záró izlandiak előtt. A torna legjobb kapusa Molnár Mátyás lett, míg a gólkirályi címet megosztva a három gólt szerző Katona István szerezte meg.

Igazi hullámvasút volt a mérkőzés, mindkét csapatnak voltak nagyon jó periódusai, de mindkét együttesnél megmutatkoztak a hibák is, így lett változatos, semleges nézőpontból élvezetes a találkozó, amiből most mi jöttünk ki jobban. Örülök a győzelemnek, mert egy szervezett, dinamikus, modern futballt játszó török együttes ellen nyertünk, kimondottan nehéz volt játszani ellenük. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megnyerni a viadalt, most a jól megérdemelt ünneplés pillanatai jönnek, de azt is láttuk, hogy mi nem működött még megfelelően a játékunkban, és hol kell előrelépnünk a következő összetartásaink során – mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Magyarország-Törökország 3-2 (0-0)
Magyarország: Radnóti Dániel (Molnár Mátyás, 46.) - Kovács Kornél (Kubicsek Levente, 55.), Ásványi Domonkos, Umathum Ádám, Kun Olivér (Vén Boldizsár, 68.) - Kern Martin (Bán Gergő, 82.), Bagi Ádám (Balabás Bence, 46.), Galántai Tamás (Girsik Attila, 68.) - Molnár Csaba (Balogh Zsombor, 82.), Katona István (Varga Zétény, 46.), Schneider Nándor (Somfalvi Bence, 68.)
Gólszerzők: Girsik 72., 78., Balogh 84., ill. Gökay 58., Kacmaz 77.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.