Szlovák siker a kontragólok meccsén
U17 férfi   |   Csapat   |   2018. november. 14., 12:55
Szlovák siker a kontragólok meccsén

Idei utolsó mérkőzésén lépett pályára ma délben férfi U17-es válogatottunk Poprádon, az ellenfél a házigazda szlovák csapat volt.

Csapatunk októberben csoportelsőként, kapott gól nélkül jutott tovább a hazai rendezésű Eb-selejtezőjéből, a román, a szerb és a litván válogatottat megelőzve. Az idei év utolsó nemzetközi mérkőzése már a tavaszi Eb-elitkörre történő felkészülést szolgálta. Preisinger Sándor szövetségi edző megtartotta az alapcsapat gerincét, a hiányzók helyére pedig olyan játékosokat hívott meg, akik a korábban voltak már kerettagok, de a tétmérkőzéseken nem kaptak lehetőséget. A házigazda szlovákok hibátlan teljesítménnyel, 12-0-ás gólkülönbséggel nyerték meg Eb-selejtezős csoportjukat, Észak-Írországot, Törökországot és San Marinót is legyőzve, erre a mérkőzésre azonban javarészt olyan labdarúgókat neveztek, akik nem léptek pályára azokon a találkozókon.

A magyar válogatott kezdte jobban a mérkőzést, már az első percekben kialakítottunk egy-két veszélyes lehetőséget, és a folytatásban is irányítottuk a játékot. A szlovákok kontrákból, hosszú előreívelésekből próbáltak helyzetet teremteni a kapunk előtt, de az első negyedórában nem volt komolyabb lehetőségük. A 19. percben közel jártunk a gólszerzéshez, Zuigeber Ákos szabadrúgása után Horváth Milán csúsztatott 5 méterről a bal kapufára.

A 22. percben is veszélyes helyről végezhettünk el szabadrúgást, de ez nem sikerült jól, a szlovákok megszerezték a labdát, kontrát indítottak, melynek végén megszerezték a vezetést is, Martin Gomola lőtt Csányi Ádám mellől, 16 méterről a kapuba (1-0). A gól után maradt a magyar mezőnyfölény, a szlovákok továbbra is kontráikban bíztak. A 33. percben a hazaiak egy szögletet követő lövése tévesztett kevéssel célt, erre Csányi és Zuigéber válaszolt egy-egy lövéssel, majd egy szlovák játékosról pattant saját kapufájára a labda, a kipattanót Mester Csaba lőtte mellé. A szlovákok hatékonyabb focit játszottak, míg mi helyzeteket alakítottunk ki, ők gólokat lőttek: a 37. percben gyors kontrát indítottak a kapujuk előtti labdaszerzést követően, a ziccerig kijátszott akció végén Viktor Sabo vette be a kiszolgáltatott Hegyi Krisztián kapuját. A félidő hajrájában több helyzetet is kialakítottunk, a legnagyobb végén Szalay Szabolcs lőtt kapura 14 méterről, de a hazai kapus vetődve szögletre ütötte a labdát. Az eredmény a szünetig nem változott, a szlovákok hatékony kontrajátékuknak köszönhetően vezettek 2-0-ra.

Preisinger Sándor a szünetben, eredeti terveinek megfelelően, teljes sorcserét hajtott végre, – Dávid Zoltánt leszámítva – minden posztra új játékost küldött pályára. A második félidőben változott a játék képe, a szlovákok többet birtokolták a labdát, és kihasználva bizonytalankodásainkat, több nagy helyzetet is kialakítottak. A 48. percben Vaits Marcell védett nagyot, néhány perccel később a kapufa mentett. Bő tíz perc után kiegyenlítődött a játék, stabilabbá vált a védekezésünk, és valamivel aktívabban támadtunk, mint a házigazdák. Egy-két veszélyes helyről elvégzett szabadrúgást leszámítva azonban nem voltak igazi lehetőségeink, a kapu előtt nem volt meg a kellő határozottság a támadóinkban. A 89. percben mi vezethettünk egy gyors kontrát a kapunk előtti labdaszerzésből, ennek végén Molnár Rajmund lőtt a hálóba (2-1). Egy perccel később Tóth Milán előtt adódott nagy egyenlítési lehetőség, de 8 méterről a kapu mellé lőtt, így az eredmény nem változott, a szlovákok 2-1-re megnyerték a találkozót.

– Érződött a teljesítményünkön, hogy hat alapemberünkre sem számíthattunk, de azt is el kell ismerni, hogy fizikálisan és mentálisan is jócskán elmaradtunk az Eb-selejtezőkön mutatott játékunktól. Továbbra is probléma, hogy nem tudjuk kihasználni az adódó lehetőségeinket, az első félidőben rengeteg helyzetet kialakítottunk, mégis a szlovákok szereztek két gólt. Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy sokat kell még tennünk annak érdekében, hogy megálljuk a helyünket az Eb-selejtező elitkörben, valamint arra is rámutatott, hogy sajnos nem bírjuk el a kieső kulcsjátékosok hiányát – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor a találkozó után.

Szlovákia-Magyarország 2-1 (2-0)
Magyarország, 1. félidő: Hegyi Krisztián - Buna Gábor, Dávid Zoltán, Horváth Milán, Csányi Ádám- Posztobányi Patrik, Kata Mihály, Szalay Szabolcs - Komáromi György, Mester Csaba, Zuigeber Ákos
Magyarország, 2. félidő: Vaits Marcell - Hosszú Zétény, Dávid Zoltán, Americo Pereira, Feledy Balázs- Kosznovszky Márk, Takács Kevin, Tóth Borisz - Tóth Milán, Molnár Rajmund, László Dávid
Gólszerzők: Gomola 22., Sabo 37., ill. Molnár 89.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.