Rangos felkészülési torna Telkiben
U17 férfi   |   Csapat   |   2024. augusztus. 09., 11:58
Rangos felkészülési torna Telkiben

Augusztus 13-án, kedden veszi kezdetét az egyik legrégebbi európai felkészülési utánpótlástorna, a 43. alkalommal megrendezett Telki Kupa, melyen a Németh Antal vezette magyar U17-es válogatott mellett a dél-koreai, az izlandi és az olasz együttes vesz részt.

Az MLSZ 1981-ben rendezte meg először a Telki Kupát, és azóta csak a koronavírus-járvány miatt maradt el egy alkalommal a viadal. Korábban Aranykalász-kupa, Ráckevei torna, majd NIT (Nemzetközi Ifjúsági Torna) is volt a neve, néhány éve pedig már Telki Kupaként ismerhetjük. 

A tavalyi kupán a Jeremiás Gergő vezette korosztályos válogatott hat ponttal, 7-2-es gólkülönbséggel a második helyen zárta a viadalt.

Győzelemmel és ezüstéremmel zártuk a Telki Kupát

Győzelemmel és ezüstéremmel zártuk a Telki Kupát

Egri Imre duplájával és Kovács Patrik góljával magabiztosan, 3-0-ra legyőztük az izlandiakat a Telki Kupa utolsó játéknapján, és hat ponttal, 7-2-es gólkülönbséggel a második helyen zártuk a viadalt.

Tovább

A magyar válogatott ezúttal Németh Antal szövetségi edző irányításával készül a tornára, aki nyár elején Jeremiás Gergőtől vette át az U17-eseket. A válogatott keret tagjai pénteken kezdték meg a közös felkészülést Telkiben. 

 Ez a tradicionális kupa már csak a hagyományőrzés szempontjából is nagyon fontos a korosztályos válogatottunknak – mondta az mlsz.hu-nak Németh Antal szövetségi edző. – Ennek a korosztálynak tulajdonképpen a Telki Kupa lesz a főpróbája a novemberi Eb-selejtezőre, úgyhogy emiatt is nagy jelentőséggel rendelkezik. A torna időpontja a felkészülés szempontjából kifejezetten jó, ellenben mivel a játékosoknak a bajnokság még csak most kezdődött el, ezért ezt is fontos figyelembe vennünk. Erős, jó ellenfeleket kaptunk. Kifejezetten örülünk, hogy van olyan csapat, a Dél-Korea, amelyik teljesen más kultúrából érkezik, ugyanis ez plusz tapasztalattal szolgálhat a válogatottunk játékosainak.

A 2008-as korosztály játékosaiból álló U17-es együttesnek a Telki Kupa lesz a főpróbája a novemberi romániai rendezésű Eb-selejtezőnek, amelyen az azeri, a román és a görög válogatott lesz az ellenfelünk. A viadal játéknapjai augusztus 13., 15. és 17. lesznek.

A Telki Kupa programja:

Augusztus 13.

Magyarország-Dél-Korea 17.00, Telki

Olaszország-Izland 17.00, Budaörs

Augusztus 15.

Izland-Magyarország 17.00, Telki

Dél-Korea-Olaszország 17.00, Budaörs

Augusztus 17.

Magyarország-Olaszország 11.00, Telki

Dél-Korea-Izland 11.00, Budaörs

A magyar válogatott szűkített kerete:

Kapusok:

Balogh T. Márk - DVSC

Szentmihályi Ádám - UTE

Tóth Márton - MTK

 

Védők:

Kárász Tamás - MTK

Zoltai Levente - MTK

Lakatos Martin - DVTK

Prettenhoffer Márton - ETO

Rab Bence - Vasas

Csóka Gergely - MTK

 

Középpályások:

Sánta Milán - DVSC

Nyikos Botond - DVSC 

Kovács Noel - Stromsgodset

Petrók Viktor - Honvéd

Milicz Péter - Honvéd

Kovács Dániel - Molenbeek

 

Támadók:

Zubor Ádám - MTK

Söptei Bálint - Illés

Wébel Máté - Vasas

Riba Zsombor - Charleroi

Kátai Szabolcs - Vasas

Galambos János - Paks

Gólik Benjámin - FTC

Magyarics Erik - PFLA 

 

 
 

 

 
 

 

 
 
 
 

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Egy korai góllal nyert Izland a Telki Kupán
Egy korai góllal nyert Izland a Telki Kupán

Férfi U17-es válogatottunk a 2. perc elején hátrányba került Izland ellen a Telki Kupa második játéknapján, és ezzel a góllal elvesztette a mérkőzést.

Koreai győzelem a Telki Kupa első játéknapján
Meccsbeszámoló
Döntetlent játszottunk az olaszokkal a Telki Kupa utolsó játéknapján

Férfi U17-es válogatottunk a 2. perc elején hátrányba került Izland ellen a Telki Kupa második játéknapján, és ezzel a góllal elvesztette a mérkőzést.