Ismét egy góllal jobb volt Izrael
U17 férfi   |   Csapat   |   2024. október. 10., 17:44
Ismét egy góllal jobb volt Izrael

Férfi U17-es válogatottunk 2-1-re elveszítette a novemberi Eb-selejtezőket megelőző utolsó felkészülési mérkőzését Gyirmóton.

A magyar és az izraeli korosztályos válogatott hétfőn mérkőzött meg egymással először, akkor egy kevés helyzetet hozó, kiegyenlített összecsapáson a vendégek egy szögletből szerzett találattal 1-0-ra győztek.

A csütörtöki visszavágó első félidejét sem a helyzetek jellemezték, a vendégek aktívabbak voltak, többet birtokolták a labdát, de gólt nem tudtak szerezni. Az első játékrészben két játékosunkat is le kellett cserélni sérülés miatt, előbb Árnits Olivér, majd Gólik Benjámin hagyta el a pályát.

A fordulás után is az izraeliek léptek fel támadólag, és a 60. percben megszerezték a vezetést: Ben Simon szögletből tekert a hálóba, anélkül, hogy bárki más hozzáért volna a labdához (0-1). Öt perccel később már két gól volt a vendégek előnye, egy labdavesztést követően Cohen Bergman is bevette a kapunkat (0-2). A mieink kétgólos hátrányban bátrabb futballra váltottak, a folytatásban már a magyar válogatott játszott veszélyesebben, és Nyers Ádám góljával sikerült szépíteni. A hajrában is megvoltak a lehetőségeink, de újabb gól nem született, Izrael 2-1-re megnyerte a találkozót.

– Hasonló volt a mérkőzés, mint a hétfői találkozó, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, ráadásul ezúttal is egy szöglet után kerültünk hátrányba. Sajnos passzívabban játszottunk a kelleténél, csak kétgólos hátrányban tudtunk változtatni a játék képén. Az utolsó húsz-huszonöt percben már jól nézett ki a csapat, de összességében nem lehetünk elégedettek a teljesítményünkkel. Rengeteg hasznos tanulsága volt a két mérkőzésnek, sok nyitott kérdésre választ kaptunk az Eb-selejtezők előtt – mondta a lefújás után Németh Antal szövetségi edző.

Magyarország-Izrael 1-2 (0-0)
Magyarország: Balogh T. Márk - Csóka Gergely (Rankó Viktor, 58.), Lakatos Márk, Prettenhoffer Márton - Árnits Olivér (Lakatos Kristóf, 24.), Kovács Noel (Petrók Viktor, 46.), Zubor Ádám, Mádity Márkó (Rab Bence, 85.), Sánta Milán (Balogh Kristóf, 46.)- Galambos János, Gólik Benjámin (Nyers Ádám. 28.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Egy szögletgól döntött az izraeliek javára
Egy szögletgól döntött az izraeliek javára

Férfi U17-es válogatottunk 1-0-s vereséget szenvedett az izraeli korosztályos csapat elleni hétfői felkészülési mérkőzésén Gyirmóton. A két csapat ...

Egygólos üzbég siker Telkiben
Meccsbeszámoló
Ismét egy góllal jobb volt Izrael

Férfi U17-es válogatottunk 1-0-s vereséget szenvedett az izraeli korosztályos csapat elleni hétfői felkészülési mérkőzésén Gyirmóton. A két csapat ...