Hiába a fölény, vereséggel zárt az U17-es válogatott
U17 férfi   |   Csapat   |   2021. február. 17., 16:18
Hiába a fölény, vereséggel zárt az U17-es válogatott

Férfi U17-es válogatottunk hosszú idő után lépett ismét pályára nemzetközi mérkőzésen: a románokat fogadta Gyulán.

A Szélesi Zoltán vezette U17-es csapat nem játszhat tétmérkőzéseket tavasszal, az UEFA ugyanis a járványhelyzet miatt törölte az idei korosztályos Európa-bajnokságot. A mieink így a következő hónapokban csak felkészülési mérkőzéseken léphetnek pályára, ezek közül a sorban az első a románok elleni összecsapás volt Gyulán.

A magyar válogatott az első félidőben dominálni tudott, egyértelműen uralta a játékot, és több hatalmas helyzetet is sikerült kialakítania, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. A románok a szünetig egyetlen komolyabb lehetőséget jegyeztek, abból viszont gólt szereztek, és vezetéssel zárták az első félidőt.

A fordulás után kiegyenlített lett a játék, kevesebb helyzetünk volt, és egy-két alkalommal a vendégek is veszélyes támadásokat vezettek. Az 57. percben Szabó Bence öngóljával már 0-2 volt az állás, de nem sokkal később Pekár László szépíteni tudott (1-2). A hátralévő időben nem sikerült döntetlenre menteni a mérkőzést, a román válogatott 2-1-re megnyerte a találkozót.

– Az első félidőben kialakítottunk négy száz százalékos helyzetet, de nem sikerült egyet sem gólra váltani. A nemzetközi szinten nem engedhetjük meg magunknak, hogy ennyit hibázzunk a befejezéseknél, és ahogy ez gyakran lenni szokott ilyenkor, egyetlen elcsúszás elég volt a védekezésben ahhoz, hogy ellenfelünk megszerezze a vezetést. Az előny birtokában a vendégek még defenzívebb futballt játszottak, igyekeztünk megbontani a védelmüket, de nem tudtunk eredményesek lenni. Az eredmény miatt csalódott vagyok, de láttam biztató jeleket, és örülök, hogy új játékosokat is kipróbálhattunk a korosztályban. A következő másfél évben nem lesz tétmérkőzése ennek a csapatnak, de igyekszünk minél több nemzetközi mérkőzést szervezni, lehetőséget adni a korosztály legjobbjainak, és tovább fejleszteni a válogatottat – mondta a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán szövetségi edző.

Magyarország-Románia 1-2 (0-1)
Magyarország: Simon Barnabás - Farkas Bendegúz (Deákovits Richárd, 82.), Szabó Bence (Gincsai Zoltán, 70.), Pekár István, Kovács Dominik - Nagy Kolozsvári Dániel (Kiss Norbert, 70.), Kocsis Dominik (Bakti Balázs, 70.) - Földi Dominik (Tuboly Máté, 60.), Keresztes Noel (Csóka Dominik, 60.), Grúber Zsombor (Menyhárt Zsombor, 82.) - Tóth Tamás Vid (Ulbert Renátó, 60.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.