Háromgólos győzelemmel kezdtük az Európa-bajnokságot
U17 férfi   |   Csapat   |   2023. május. 17., 22:19
Háromgólos győzelemmel kezdtük az Európa-bajnokságot

Férfi U17-es válogatottunk a walesi együttessel játszott a korosztályos Eb első játéknapján, és magabiztos győzelemmel kezdte a tornát.

Férfi U17-es válogatottunk Wales ellen kezdte meg a hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság küzdelmeit.

A Belvon Attila szövetségi edző vezette együttesének ez volt az első tétmérkőzése, az Eb házigazdájaként ugyanis nem játszott selejtezőket. A walesiek ezzel szemben ősszel és tavasszal is továbbjutottak a selejtező csoportjukból, a horvát és a svéd válogatottat is legyőzték az Európa-bajnokságig vezető úton.

Bár nem volt telt ház a Hidegkuti Nándor Stadionban, a szurkolók az első percektől remek hangulatot teremtettek az arénában. A mieink kissé megilletődötten kezdték a mérkőzést, több pontatlanság is becsúszott a játékunkba, a walesiek főképp a labdabiztosságuknak köszönhették, hogy az első húsz percben némi fölényben játszottak.

Az első félórában a walesiek kétszer kerültek helyzetbe, a 19. percben Hatch fejelt közelről a kapunk mellé, majd a 31. percben Morgan lőtt kapufát. A mieink ebben a periódusban szögletekből, szabadrúgásokból veszélyeztettek, az első igazán nagy kidolgozott helyzetre a 41. percig kellett várni, ekkor Girsik Attila remek passzával Simon Benedek tört egyedül kapura, de lövés helyett megpróbálta elhúzni a labdát a kapus mellett, és éles szögből már nem tudott lőni. A 43. percben viszont már tökéletes volt Simon befejezése, Bagi Ádám passza után fordult le a védőjéről, és tört kapura, egy walesi bekk szorításában a kapuba lőtt (1-0).

A második félidőt a walesiek kezdték aktívabban, de az első nagy helyzet a mieink előtt adódott, Simon érte el Varga passzát, elpasszolta a labdát a kifutó kapus mellett, de pár centivel célt tévesztett. A 69. percben Belvon Attila kettőt cserélt, Molnár Csaba és Szabó Szilárd lépett pályára. Öt perccel később a két cserejátékos főszereplésével megdupláztuk az előnyt: Molnár a balösszekötő helyéről lőtt kapura, a kapusról kipattanó labdát Szabó lőtte közelről a hálóba (2-0). Ebben a periódusban sokkal veszélyesebb volt a magyar csapat, a labdaszerzéseket követő átmeneteink rendre veszélyt hordoztak magukban. A 81. percben végleg eldőlt a mérkőzés, egy bal oldali szöglet után Umathum Ádám csúsztatott a hálóba (3-0). 

Az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar válogatott remek második félidei játékával megérdemelt győzelemmel kezdte az Eb-t.

– Az eredménnyel természetesen maximálisan elégedett vagyok, de a mutatott játékban voltak hiányosságaink – értékelt a lefújás után Belvon Attila szövetségi edző. – A csapat fel tudott javulni a második félidőre, jóval lendületesebbé vált a játékunk a szünet után. Ehhez persze kellett a vezető gól is, amely megnyugtatta a csapatot, átlendítette a kezdeti nehézségeken, addig ugyanis megilletődötten játszottunk, sok technikai hibát vétettünk. A cserék jól szálltak be, de ez valódi csapatmunka volt, a védőktől a támadókig mindenki kivette a részét a győzelemből. Az első akadályt sikerrel vettük, de nem dőlhetünk hátra, mert nagy csaták várnak ránk a folytatásban.

A mieink szombaton 20.00 órától a Pancho Arénában lépnek pályára a lengyel válogatott ellen. A lengyelek az első játéknapon nagyon meggyőző játékkal 5-1-re legyőzték az ír csapatot.

Magyarország-Wales 3-0 (1-0) 
Magyarország: Yaakobishvili Áron – Girsik Attila, Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik, Hornyák  Csaba – Varga Zétény (Molnár Csaba, 69.), Fenyő Noah (Burghart Manuel, 90.), Kern Martin (Somfalvi Bence, 80.), Németh Hunor – Simon Benedek (Vidnyánszki Mátyás, 80.), Bagi Ádám (Szabó Szilárd 69.). Szövetségi edző: Belvon Attila
Wales: Margetson – Thomas, Clarke, Lawlor, Beecher – Perret, Crew, Andrews – Biancheri, Morgan, Hatch. Szövetségi edző: Craig Knight
Gólszerző: Simon B. (43.), Szabó Sz. (74.), Umathum Á. (81.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.